Скандалът между премиера и превозвачите продължава. След като вчера от

...
Скандалът между премиера и превозвачите продължава. След като вчера от
Коментари Харесай

Реакции на записа, разкрил какво вбеси Кирил Петков на срещата с превозвачите


Скандалът сред премиера и превозвачите продължава. След като през вчерашния ден от браншовата организация напуснаха срещата с премиера афектирани, през днешния ден изтече запис на диалога им. Аудиото приключва със скандал и нито една от двете страни не оспорва достоверността му.

Записът от срещата на премиера, превозвачите и работодателите е към 30-минутен. Темата на диалога са обезщетения поради високите цени на горивата и възможен мораториум върху тол таксите. В края на записа мъжкият глас дава отговор: „ Повярвайте ми, в случай че не желаете да ме слушате, вратата е там. Ето я. Зад вас. Аз вземам решение тук, какво ще приказвам и по какъв начин ще приказвам “, оповестява БТВ. 

„ Това не Ви е частният дом “, споделя женски глас под звука на овации.

Още през вчерашния ден от кабинета дадоха пояснение за прекъснатия разговор.

„ Мога да кажа, че на няколко пъти превозвачите прекъснаха министър-председателя, който се опитваше да има каже нещо, само че това те го изтълкуваха като покана да си вървят и си потеглиха “, съобщи районният министър Гроздан Караджов.

Този петък, след приключването на записа, и двете страни реагираха.

„ Буквално бяхме изгонени от премиера. Той ни уточни вратата и сподели: „ В тази зала аз ще приказвам, аз дефинирам какво да се приказва, в случай че не ви харесва - врата е зад вас ". Не мога да Ви кажа кой е направил записа, само че който и да го е направил, откровено му благодаря “, съобщи ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова пред БТВ.

„ Наличието на запис навежда на мисълта, че е издирван спор. Кабинетът изрично не търси спор. Доказателството е точно инициирането на поредици от диалози с сектора. За страдание, на срещата разговор не беше открит с част от представителите от бранша “, се споделя в известие на Министерски съвет.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България обявиха, че резултат от срещата въпреки всичко има.

„ Постигнахме непълен резултат с декларация и ангажимент, че за месец май ще има компенсиране на цените на електрическата енергия, само че с неизяснен размер “, сподели ръководителят на АИКБ Васил Велев.

От държавното управление този петък допълниха, че измежду ограниченията, които оферират е да изискат от Европейски Съюз освобождение от данък на електрическата енергия и природния газ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР