Скандалът между Министерството на външните работи и Христо Стоичков набира

...
Скандалът между Министерството на външните работи и Христо Стоичков набира
Коментари Харесай

МВнР опроверга Стоичков: Той още е почетен консул

Скандалът сред Министерството на външните работи и Христо Стоичков набира скорост. От ведомството опровергаха най-успешния български футболист и настояват, че той към момента е почетен консул в Испания.

По-рано през днешния ден министерството на външните работи започва процедура по неговото освобождение от поста поради " влошената връзка с управляващите в страната ".

След референдума за самостоятелност на Каталуния и размириците по улиците на Барселона, Камата се изрече остро по адрес на вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария и фамилията ѝ, като ги назова почитатели на режима на военачалник Франко.

Във второ изказване по мексиканската телевизия " Унивижън " той сервира опрощение на Де Сантамария за това, че е намесил малолетния ѝ наследник в изявлението.

В изявление за bTV Стоичков разгласи, че не е почетен консул от 14 месеца. „ Аз нямам нищо общо с Кралство Испания заради простата причина, че нямам мандат. Нямам право нито да подписвам, нито да издавам документи. Щели да взимат някакво решение... Нека то взимат. Само че това трябваше да се случи преди 14 месеца, а не сега”, добави Камата.

От министерството на външните работи разясниха, че българските почетни консули нямат мандат. „ Пълномощията се приключват, когато реши Министерски съвет. На почетния консул издаваме документ, наименуван патент. Приемащата страна удостоверява единодушието си с различен документ, наименуван екзекватура. И двата нямат срок”, се показва в формалното известие до медиите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР