Скандалът между бившите коалиционни партньори и продължава и днес.В

...
Скандалът между бившите коалиционни партньори  и продължава и днес.В
Коментари Харесай

Всички партии имали достъп до изходния код на машините


Скандалът сред някогашните съдружни сътрудници " " и продължава и през днешния ден.

В отговор до bTV от министерството на електронното ръководство изясняват, че всички партии са имали достъп до кода за машините в предпазена среда.

“Министерство на електронното ръководство съблюдава закона и на 28 септември 2022 година, даде достъп до изходния код на машините за гласоподаване на всички регистрирани политически наблюдаващи, които имаха интерес “, се показва позицията.

От министерството припомнят, че партиите са били поканени и на всички стъпки по удостоверяването на машините.

В ефира на „ Тази неделя “ беше безапелационен, че кодове не е предложил.

„ Това, което споделих го споделих и от трибуната - подготвени сме да подкрепим всевъзможен тип одит, инспекция от външни специалисти на всичките вероятни, на кода преди изборите, след изборите. Каквото желаят да се вкара в Изборния кодекс, с цел да получат цялостната сигурност и да махнат своите подозрения от машините и да не поддържат хартиената бюлетина “, съобщи съпредседателят на „ “.

„ Ако имаше някакви вълшебни кодове, щяхме ли да му дадем на господин Борисов да е с 25%, с 5% повече?! “, попита още той.

От обаче са безапелационни. Петков им е предложил кодове.

„ Не мога да пояснявам какво е желал да каже, само че съм очевидец на този диалог, в който той пристигна и сподели оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете. Аз ви изтъквам негови думи декларирани пред парламентарната група вътре в залата на Народно събрание “, разяснява.

От левицата даже имат подозрения, че последните избори са фалшифицирани.

„ Ние показахме от трибуната няколко протокола, от които е видно, че протокола от машината и от броене на разписките има разминавания. Показахме 3-4, в които разминаванията са с по 5-6 гласа “, уточни още водачът на.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР