Скандалът е голям! Доставили ги като маркови - АSAP, а

...
Скандалът е голям! Доставили ги като маркови - АSAP, а
Коментари Харесай

Само в Struma.com! Афера! Груба фалшификация с компютри лъсна в ОД на МВР Благоевград! Прокуратура, НСлС и Вътрешна сигурност започнаха спешно разследване!

Скандалът е огромен! Доставили ги като маркови - АSAP, а се оказа, че лепенката с логото на компанията е фиктивна, залепена върху лого на различен тип компютри. Кой е фалшификаторът, къде е направена фалшификацията?! Става въпрос за компютрите, доставени от Министерство на вътрешните работи, според социална поръчка със характерни условия за параметрите на компютърните конфигурации..

Спешно следствие върви от няколко дни в ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград. Прокуратура, следователи от Националната следствена работа и Вътрешна сигурност в полицията са вдигнати на крайник, с цел да проверяват груба имитация на доставени в полицията нови компютри,осигурени от Министерство на вътрешните работи, след извършена социална поръчка,научи Struma. com от свои източници.

Представени за приложимост на чиновниците в системата са компютърни конфигурации с марката ASAP, а се оказало, че лепенките с логото на компютрите ASAP, отговарящи на условията по публичната поръчка,са фиктивни, в допълнение залепени и скриващи същинската марка LOK, чийто компютри са с по -слаби параметри, нямащи нищо общо с оповестеното в поръчката.

Благоевградската дирекция е получила към 50компютъра, които са раздадени по всички полицейски ръководства и са за хиляди левове. Компютрите са признати в отдел "Административен "на ОД на Министерство на вътрешните работи -Благоевград, управителен от Петър Иванов, без да бъде видяна измамата. От отдела на Иванов раздали подправените компютри "ASAP "в полицейски ръководства по места, както и в отдлните звена на полицейската дирекция.

След експлоадиране на абсурда, прокурори, следователи от Национална следствена службаи спецовете от вътрешна сигурност в полицията, нищят случая с дръзката имитация. Завчера екипи са описвали един по един всички раздадени компютри на чиновниците, някои са конфискувани за експертиза, а други са оставени при служителите на реда на отговорно бранене, без да се работи по тях, защото са материални доказателства за закононарушение.,разбра Struma.com

По случая е формирано следствено дело, търси се фалшификаторът, залепил фиктивните лепенки. Кое е техническото лице, приело подправените компютри, кой е доставчикът?! Аферата е единствено на територията на ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград ли е осъществена или цялата поръчка на Министерство на вътрешните работи е фалшифицирана по този метод?!.Това са въпроси, на който би трябвало да отговори следствието.

Случаят е казус. Изисква се огромна храброст да се опиташ да прецакаш полицията, предлагайки сходна "стока ". Припомняме, че преди месеци от Министерството на вътрешните работи оповестиха, че в осъществяване на една от предпочитаните задания на управлението на ведомството, а точно материално-техническото застраховане на чиновниците, е подписан контракт с „ Информационно обслужване “ АД за доставка на компютри.

Целта е възстановяване на изискванията за работа на чиновниците и повишение на опциите на административния потенциал на министерството, както и по-бързото култивиране на информацията, обвързвана с бежанците от Украйна. Затова и условията към компютрите, посочени в публичната поръчкабяха високи.

От декларираните за доставка 5 900 броя (800 преносимия компютър и 5 100 настолни компютъра), до 20 юни към структурите на Министерство на вътрешните работи - основни и регионални дирекции, бяха разпределени 800 преносимия компютър. Сред тях са основните дирекции - Национална полиция, Борба с проведената престъпност, Гранична полиция, редица регионални дирекции и други служби. За ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград бяха разпределени към 50 компютъра. Очаквайте детайлности към следствието,само в Struma.com

Петя Колева



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР