Скандал заради Бюрото за защита на свидетелите от главния прокурор

...
Скандал заради Бюрото за защита на свидетелите от главния прокурор
Коментари Харесай

Последният ден на 46-ото НС: Скандал заради Бюрото за защита на свидетелите

Скандал поради Бюрото за отбрана на очевидците от основния прокурор към министерството на правораздаването стартира още в първите минути на последния пленарен ден.

Това е единствената законова смяна, отвън актуализацията на трите бюджета на страната, която 46-ото Народно заседание може да докара до дъно в двумесечната си работа. Обсъжданията по трансформиралия се в противоречив законопроект предстоящо протичат с остри реплики в пленарната зала.



„ Закон за осветление на предпазени очевидци - задачата е тези очевидци да бъдат отстреляни някои олигарси, това желаят. Това е една мръсна поръчка - можете да преместите бюрото и в земеделското министерство “, сподели Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

Изказването на Движение за права и свободи провокира остри реакции.

„ Съдейки по писъците, раздавани от избрана парламентарна група, очевидно Делян Славчев Пеевски ще стане предпазен очевидец против Бойко Борисов “,, разяснява Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

„ Мястото на бюрото е в Министерство на правосъдието, а не основния прокурор да си има хора, които назовава очевидци. Прехвърлянето не към земеделието ще възвърне справедливостта “, съобщи Радостин Василев от Има Такъв Народ.

Партиите се скараха и за това дали този законопроект е най-съществената част от правосъдната промяна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР