Скандал за контейнери тресе Белащица, прочула се като пловдивския Бевърли

...
Скандал за контейнери тресе Белащица, прочула се като пловдивския Бевърли
Коментари Харесай

Боклуци заливат Пловдивския Бевърли Хилс

Скандал за контейнери тресе Белащица, прочула се като пловдивския Бевърли Хилс поради големите покои. Жители на квартал „ Горни Грамади” упрекнаха кметицата Цветанка Читакова в безучастие, откакто отказала да размени четирите контейнера вид „ Бобър” с самостоятелни кофи за боклук „ Кука” за всяко домакинство. Съдовете са ситуирани по протежението по пътя от ресторант „ Черен Петър” към язовира. Според протестиращите обаче те са незадоволителни, не се чистят на време и са причина за основаването на противозаконни сметища. Непочистването им постоянно води до разнасянето на сметта от бездомни кучета и животни.

Жителите на квартала заплашват да стоварят в събота кофите пред кметството на Белащица в символ на митинг. Протестиращите са изпратили предупредителни писма до Община Родопи и РИОСВ-Пловдив.

„ Не можем да осигурим на всяко семейство кофа „ Кука”. Още повече, че доста от новопостроените къщи не са регистрирани и не заплащат налог. Увеличихме два пъти седмично чистенето, първо на мястото поставихме три „ бобъра”, а по-късно сложихме и четвърти резервоар, макар че доста от живеещите не плащат”, разяснява Читакова. Тя изясни, че казусът с боклука в Белащица е сериозен. Проблеми с хората от селото няма, само че не по този начин стои въпросът с някои от новите квартали.

Няма по какъв начин да получиш самостоятелна кофа, до момента в който не си регистрираш парцела, изясни Читакова. Тя се закани да ревизира всеки от подписалите се 90 души дали са записали парцела си. Резултатите се закани да качи във Facebook.
тагове отпадъци Белащица  Боклуци заливат Пловдивския Бевърли Хилс
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР