Скандал в парламента по време на блиц контрола. Лидерът на

...
Скандал в парламента по време на блиц контрола. Лидерът на
Коментари Харесай

Петков в НС: Стоя пред вас и се чудя какъв е смисълът от тази институция

Скандал в Народното събрание по време на блиц контрола. Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадйъ попита премиера Кирил Петков за какво твърди, че депутатът Делян Пеевски е оказвал въздействие на някогашния министър-председател Бойко Борисов.

„ Хората декларират, че Вие сте марионетка на Иво Прокопиев и по Ваш облик и сходство ли твърдите това за Делеян Пеевски? “, скочи Кадарадйъ.

Това предизвика Петков.

„ Стоя пред вас и се чудя какъв е смисълът от тази институция, когато се задават такива въпроси. Тук сме да мислим за политиката на държавното управление, да мислим за тактика за развиването на България или да използваме обидни думи към българските институции. Искам да Ви уверя, че разликата сред Вас и мен, е че аз съм изцяло самостоятелен “, отсече той.

„ От кого сте самостоятелен? Иначе оценка ми е, че става процедура вихрушката на тази власт да лъже в комплицираната обстановка, в която се намира “, обръна се към премиера водачът на Движение за права и свободи.

Радослав Чолаков от ГЕРБ изиска Петков да се извини незабавно на Народното събрание.

Шефът на Народно събрание Никола Минчев обаче му опонира като уточни, че изявлението на премиера е било в подтекста на „ в случай че ще се задават такива въпроси “.

Маноил Манев от ГЕРБ също се възмути от думите на Петков.

„ Шизофренията в нашето Народно събрание доближи своя връх отдава. Г-н Минчев, Вие би трябвало да решите дали сте юрист на Петков или сте ръководител на Народно събрание. След Вашата интервенция по процедурата на Чолаков аз и уповавам се всички депутати, държат към този момент и на Вашето опрощение, тъй като в случай че министър председателят или различен съобщи, че не вижда смисъл от институцията на Народното събрание, ръководител на Народно заседание да го пази това най-малко на мен не ми се вижда обикновено “, сподели той.

Искрен Митев от Политическа партия пък прикани опозицията да се извини и то освен на Народно събрание, само че и на българските жители, че прави институция безсмислена с безумните въпроси, които задава.

„ Празни обвинявания, лъжливи изказвания, персонални обиди, а не въпроси. Моля, господин председателстващ, Вие да помолите опозицията да се извини освен на Народно събрание, само че и на българските жители “, прикани той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР