Скандал в Народното събрание още на първата точка от дневния

...
Скандал в Народното събрание още на първата точка от дневния
Коментари Харесай

Скандал в НС: Депутатите не приеха предложението комисия да разследва за СРС-та

Скандал в Народното събрание още на първата точка от дневния ред на депутатите - мотив стана разискването на нова краткотрайна комисия за определяне на всички обстоятелства за използване на СРС-та от страна Министерство на вътрешните работи във връзка с български жители, взели участие в последната предизборна акция.

Повече от два часа и половина продължи дебатът в пленарната зала дали да бъде основана краткотрайна анкетна комисия, която да откри обстоятелствата и събитията към вероятно използване на специфични разследващи средства по време на към този момент отминалана предизборна акция. От

Движението за права и свободи предложиха да се разшири обсегът на комисията, като се впише и следствие дали е упражняван напън върху партийни функционери, членове и симпатизанти на политическите сили по време на акцията.

От реформаторските партии и Българска социалистическа партия пък упрекнаха ГЕРБ, че с тази комисия желаят да нападат служебния вътрешен министър Бойко Рашков и неговата активност по определяне и осъществяване на предизборната акция във функционалността на Министерство на вътрешните работи.

" Ние от ГЕРБ постоянно сме смятали, че би трябвало порочните практики, свързани с изборите, да се демонстрират нескрито. Но не поддържаме в продължение на месец Министерство на вътрешните работи да се употребява за бухалка против една партия - ГЕРБ ", съобщи Десислава Атанасова .

" Това свърши господин Рашков, това свърши служебното държавно управление, че ви ограничи този избор, от който вие вкарвахте народни представители без да имате тяхната поддръжка. И правихте болшинства 12 години, и 12 години управлявахте по този метод с едни 150 - 200 000 гласа, които не ги заслужавахте ", отвърна Георги Свиленски .

" Госпожо Атанасова, радваме се, че минавайки в съпротива, разбахте какво нещо е демокрацията. Знаете ли за какво излизам тук на трибуната - тъй като ние от " Демократична България ", откогато сме се основали, постоянно сме говорили за това, че Народното събрание е висшият орган на държавна власт и е хубаво, че в този момент сте се сетили, че би трябвало да възстановим името на Народното събрание ", разяснява Атанас Атанасов .

" Когато се приказва за ремонт на циничен модел, обаче се употребява същият модел в пъти по-голяма степен, допускането на нарушение на правата на жители, които са предпазени, от наказателен държавен уред е реваншизъм по отношение на част от жителите, а в съответния случай вашето държание е поръчка за тирания ", сподели Мустафа Карадайъ .

" Както е лицемерно ГЕРБ да приказват срещу полицейското принуждение в случай, че един от депутатите им носи отговорност за багра върху хората, по същия метод е лицемерно вие да говорите за натиска над горските, тъй като горските в смесените райони са функционалност на Движение за права и свободи и това е реалност. Много стоях в Къджалийско, не инцидентно загубихте точно от Има Такъв Народ ", съобщи Тошко Йорданов .

" От една страна, обвиняванията в реваншизъм от ГЕРБ, които упарвляваха публично, са ненапълно оправдани, когато идват обаче от страна на Движение за права и свободи, които настояват, че не са управлявали, будят неразбиране. Че вие или сте управлявали, или не. Ако не сте управлявали, тогава няма реваншизъм ", разяснява Николай Хаджигенов .

В последна сметка предлагането за основаване на краткотрайна анкетна комисия не беше признато.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР