Скандал в ефира на БНТ се разрази между кандидата за

...
Скандал в ефира на БНТ се разрази между кандидата за
Коментари Харесай

Татяна Дончева към проф. Герджиков: Вие направихте Борисов доктор хонорис на СУ. Ректорът: Дончева лъже! |

Скандал в ефира на Българска национална телевизия се развихри сред претендента за президент проф. Анастас Герджиков и Татяна Дончева от " Изправи се БГ! Ние идваме ". Причина стана остро изявление на Дончева във връзка с подкрепения от ГЕРБ претендент. Дончева разгласи, че ректорът от Софийския университет ще е " неосъществим съставител на едно държавно управление ", тъй като няма никакъв политически опит.

По думите ѝ на 14 ноември нито свършва, нито стартира нова политическа рецесия и ще е доста мъчно да се сформира държавно управление въз основата на един доста фрагментарен парламент и хора, които работят зад кулисите.

Според нея е значимо да се минимизира въздействието на Бойко Борисов и ГЕРБ, като това въздействие не е единствено в директното им присъединяване, с цел да внушат, че са фактор, без който не може, а ще бъдат други играчи, върху които ГЕРБ имат въздействие.

Капката на търпението преля, когато Татяна Дончева цитира част от тирада на проф. Анастас Герджиков, произнесена по време на връчване на купата лекар хонорис идея на СУ на Бойко Борисов.

" За шест месеца, един къс период, господин Борисов направи повече, в сравнение с е направил Стефан Стамболов за 7 година или Тодор Живков за повече. Имаме за образец извънреден гений, комбиниран с голяма безрезервност и почтеност, които дават плод освен за българите, само че и за нашите съседи, които желаят да бъдат другари. "

Което навеждало на мисълта, че професорът е " правоверен гербаджия ", който отваря път на партията към гражданска поддръжка.

" Мои сътрудници се обадиха разтревожени, че госпожа Дончева лъже и наскърбява и мен, и университета . Не е правилно, че СУ е присъдил купата почетен лекар на господин Борисов. Не е правилно и че съм приказвал словословия за него. Очаквам госпожа Дончева да се извини ", реагира проф. Герджиков.

Дончева уточни още, че " когато кажете партии на митинга, би трябвало да имате поради, че не всички, които са декларирали поддръжка за (Румен) Радев, ще да го поддържат дейно " и даде за образец кандидатурата на Петър Стоянов преди години, когато всички го подкрепили единствено на думи.

Проектът Петков-Василев изповядва радикални проблеми в правосъдната система, без те да са доминанта и без да има огромно схващане там, разяснява още Дончева.

Според нея " Продължаваме промяната ", Демократична България и ИБГНИ би трябвало да си взаимодействат, като " Продължаваме промяната " да поеме повече тежест в стопанската система, Демократична България да поеме по-големия товар върху правосъдната промяна, а ИБГНИ да поеме обществената политика.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР