Скандал се вихри в Народното събрание в момента заради опити

...
Скандал се вихри в Народното събрание в момента заради опити
Коментари Харесай

НА ЖИВО Екшън в парламента! Депутатите се изпокараха заради ...

Скандал се вихри в Народното събрание сега поради опити да бъде гласувана смяната в закона за НСО.

Парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия напуснаха залата и по този метод провалиха кворума преди гласуването.

Поискаха прегласуване на закона и поименна инспекция на присъстващите за кворум.

Бъркотия настана в Народното събрание, откакто депутатите гласоподаваха на първо четене законопроектите за промени в закона за НСО на председателката на Народно събрание Ива Митева и Николай Хаджигенов от " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Те плануват националната защита да не пази основния прокурор Иван Гешев, само че никой не разбра дали законопроектите бяха признати или не.

Депутатите настанаха към зам.-председателката на Народно събрание Росица Кирова и започнаха да приказват един през различен. Други, като Мая Манолова и Тошко Йорданов, се пробваха да вземат думата. В зала останаха единствено членовете на " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ". Именно те гласоподаваха " за ".

Според таблото, показващо резултатите от гласуването, законопркетите са минали, само че гласувалите бяха единствено 100 души, а с цел да има кворум са нужни 121. Това изясни и Росица Кирова, до момента в който други ровеха из правилника на Народно събрание, като депутата на ИБГНИ Николай Хаджигенов. Според Кирова законопроектите не са признати. За да се убеди, че е по този начин, разгласи отмора, само че тя продължи единствено минута, след което се завърна на мястото си, посрещната от бурни овации.

След още разправии пред трибуната, стартира поименна инспекция на депутатите, с цел да се откри какъв брой души са в залата. Междувременно в 15,40 часа депутатите на ГЕРБ се завърнаха назад в залата.

В същото време депутати укоряват зам. ръководителя на Народно събрание - Росица Кирова, че не знае какво прави, до момента в който я снимат присмехулно с телефоните си.

" Председателят на Народно събрание сега безусловно не е в час и не знае какво прави " съобщи Тошко Йорданов по неин адрес.

Очаквайте детайлности!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР