Скандал се разрази в Народното събрание по иначе една обикновена

...
Скандал се разрази в Народното събрание по иначе една обикновена
Коментари Харесай

Вижте злобния и спящия на снимката! Направиха ги на нищо в Парламента, те много прости бе

Скандал се развихри в Народното събрание по другояче една елементарна точка. Председателят Никола Минчев изчете изказване на депутатът от Има Такъв Народ Александър Тодоров. Той беше назначен от спортния министър Радостин Василев за началник на Българския състезателен тотализатор.

Оказва се, че в петък на 21 януари Тодоров е подал декларацията си в Търговския указател, като е подписал документа с ясното схващане, че към момента е народен представител. В закона обаче ясно е записано, че с цел да бъде назначен той не заема други държавни постове.

Изборът на спортния министър Радостин Василев – също от квотата на Има Такъв Народ – стана явен в петък от импортираните документи в Търговския указател на Агенцията по вписванията.

Хамид Хамид запита кой е подвел младия народен представител Тодоров за подаденото заявление и декларация с погрешно наличие. По думите му е значимо и да се види кой му дава образец, тъй като през днешния ден с погрешна декларация ставаш началник на тотото, а на следващия ден министър-председател. „ Явно новата политика на смяната и ръководещото болшинство е няма закони, няма Конституция, нас ни пази прокуратурата и медиите на олигарха Иво Прокопиев “, съобщи Хамид.

Халил Летифов пък съобщи, че Тодоров не би трябвало да бъде освобождаван, тъй като е назначен по наряд от ръководителя на Народното събрание за парламентарен секретар и, в случай че го освободят, то на следващия ден ще останат без подобен.

Радомир Чолаков от ГЕРБ добави, че очевидно става дума за завзема на властта в центъра и по места, а тук очевидно става дума за принудително такова, като се нарушават всевъзможни закони. „ Това е едно доста рисково държание и сътрудниците от всички парламентарни групи би трябвало да сложим край, тъй като това унищожава парламентаризма докрай. Това е безочливо. Няма да разясня назначението на дами и братовчеди, което към този момент е надменно. Никога не е било в България такова знамение, че даже и по времето на комунизма “, добави Чолаков.

Николина Ангелкова съобщи, че това към този момент се трансформира в рецидив и запита дали по този начин ще се ръководи страната.

Ива Митева от Има Такъв Народ съобщи, че съгласно закона имало едномесечен период за оповестяване на несъвестимост в длъжностите и по думите й Тодоров в своята декларация заема длъжността народен представител и до заемане на шефското място в Българския състезателен тотализатор, той щял да заличи несъвместимостта.

Дани Каназирева от ГЕРБ поправи Митева, че Тодоров в действителност не е заявил несъответственост. „ Или вие разполагате с друга декларация, само че тази която ние имаме, въпросният господин не е отбелязал, че има несъответственост със статута на депутат със заеманата служба. По този метод той не може да се употребява от едномесечения период “, съобщи Каназирева и прикани правораздавателните органи да си свършат работата и да ревизират декларацията.

„ Аз не преставам да настоявам, че тезата изказана от моя сътрудник Дани Каназирева е безусловно вярна. В декларацията, с която ние разполагаме, подписана от нашия сътрудник Александър Тодоров, има изказване, че той не заема такава служба за задачите по вписването в Търговския указател. Наистина е впечатляващо с каква лекост някои сътрудници от ръководещото болшинство не съблюдават закона, като на мен не ми е ясно кому е нужно това, защо е нужно това бързане, като няма да оспорват качествата на нашия сътрудник Александър Тодоров, нито ще оборвам правото на министъра на младежта и спорта да избере екип на Спортния тотализатор, с който той ще работи. Но въпреки всичко можеше да се изчака до през днешния ден, Народното събрание да гласоподава оставката на нашия сътрудник Александър Тодоров, чак тогава да се подаде нужната декларация пред Търговския указател и на следващия ден да бъде издадена заповедта за промяна на борда на Спортния тотализатор. И без това заповедта, която е издадена от петък, е противозаконна съгласно Софийски градски съд, който през вчерашния ден спря вписването на новото управление на Българския състезателен тотализатор, определено от ММС, като решението на Софийски градски съд е без право на обжалване “, заяви  от своя страна депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен състезателен министър Красен Кралев.

Джейхан Ибрямов от своя страна запита дали ръководителят на Народното събрание е сезирал прокуратурата за попълнената декларация с погрешно наличие. Минчев отвърна, че не го е направил и прикани депутатите да се въздържат от обвинявания.

Според Тошко Йорданов нямало никакво нарушаване в декларацията, а казусът бил тотото и сега тече „ изчегъртване на тумора ГЕРБ “.

„ От самото начало от по този начин наречената смяна господин Йорданов си разрешава да насочва обидни подготовка. Това което казахте трябваше да адресирате към вашата си група. Моето изявление беше кардинално и доброжелателно. Вие политизирате този въпрос и пренебрегвате обстоятелството, че ръководещото болшинство имащо рекламация да носи смяната нарушава Конституцията “, съобщи Каназирева и цитира точните алинеи и членове в Закона. Каназирева и цитира точните алинеи и членове в Закона. Каназирева добави, че несъвместимостта първо би трябвало да се деклалира, а след това да има опция да се отрази.

Николина Ангелкова прикани Тошко Йорданов за прочете претекстовете на Софийски градски съд за какво е спряна процедурата по регистриране, а точно тъй като е нарушен закона и би трябвало да се сезира прокуратурата.

Александър Тодоров съобщи, че нямало нарушаване от закона към момента не е назначен за ръководител на Българския състезателен тотализатор, тъй като не бил вписан още в Търговския указател и по този начин съгласно него нямало нарушаване на закона.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР