Скандал се разрази на днешната сесия в Общинския съвет, разпален

...
Скандал се разрази на днешната сесия в Общинския съвет, разпален
Коментари Харесай

Оставката на Цветанов разтърси Общинския съвет

Скандал се развихри на днешната сесия в Общинския съвет, жарък и от оставката на Цветан Цветанов. Дебатите се отприщиха поради финансирането на две учебни заведения. Дани Каназирева /Съюз за Пловдив/ изиска от бюджета да бъдат отпуснати 100 000 лв. за план на реконструкцията на Хуманитарна гимназия " Св. Св. Кирил и Методий ", като означи, че Община Пловдив се бави с ремонта на постройката. " В същото време се дават в допълнение пари за саниране на СУ " Любен Каравелов ", макар че е извършена социална поръчка и подписан контракт. Няма план в Община Пловдив, по който да е призната една цена и по-късно тя да не е увеличена. Така беше и с пл. " Централен ", нахока администрацията Каназирева.

Кметът Иван Тотев й отвърна, че в главата й са единствено цифрите, не схваща от планове, макар че два пъти се е явявала на избори. " Сега, като е чула новината, са й пораснали крила ", иронизира градоначалникът.

" Преди 8 година съм тръгнала сама за разлика от вас, който беше подсилен от най-голямата партия. Ако бяхте се кандидатирал самичък, и 1000 гласа нямаше да получите ", отсече Каназирева. Вихър Захов /ГЕРБ/, който нормално мълчи на сесиите, особено отиде на микрофона, с цел да подсети, че Каназирева е била призната в ГЕРБ, а по-късно се е самоизключила.

" Изключиха ме Цветанов, Фидосова и Тотев ", рече Каназирева. Кметът отхвърли коментар за оставката на Цветан Цветанов, с който са другари, и си потегли.

За Хуманитарната гимназия на 5 - 6 юни ще бъде оповестена социална поръчка за план, увери кметът на " Централен " Георги Стаменов. Гласувани бяха и спомагателните 180 000 лева за СУ " Любен Каравелов ".

Снимки: Атанас Кънев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР