Скандал се разрази между президента и парламентарно представена партия.Президентът Румен

...
Скандал се разрази между президента и парламентарно представена партия.Президентът Румен
Коментари Харесай

Румен Радев видя евтини ингриги от Продължаваме промяната, покани я на консултации

Скандал се развихри сред президента и парламентарно показана партия.

Президентът Румен Радев предложения " Продължаваме промяната " на съвещания за сформиране на държавно управление в понеделник. Това заяви той от Молдова, където е на публично посещаване. Днес той бе в в Тараклийския държавен университет " Григорий Цамблак " в Молдова, просветително средище на бесарабските българи в района.

Това ще е втора консултация преди връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление, който ще получи обединението ГЕРБ-СДС. С нея той вече разговаря в сряда (26 октомври).

" Консултациите не престават, само че би трябвало ясно схващане от страна на партиите, че би трябвало да има разговор и компромис. Цикълът от избори не е положително решение. Кога ще връча първия мандат, зависи от протичащото се на консултациите ", посочи президентът, представен от Българска национална телевизия.

Той коментира обвиненията на " Продължаваме промяната "  за интервенция в работата на Народното събрание в избора на ръководител на спортната комисия по този начин:

" Очаквам българският парламент да създава закони, а не евтини интриги ", сподели Радев.

Радев към този момент съобщи, че няма да бърза с връчването на първия мандат. Според Конституцията преди да стартира процедурата по връчване на мандатите за сформиране на държавно управление, би трябвало да се проведат съвещания с обединенията в Народното събрание. След тях президентът връчва първия мандат, без обаче в главния закон да има период, в който това би трябвало да се случи. Сроковете стартират да текат след връчването му. Тогава партията на Бойко Борисов ще има седем дни да върне мандата, без значение дали изпълнен или не. Ако той е несполучлив, Радев ще връчи втория мандат в период от седмица след връщането на първия. Той ще е за " Продължаваме промяната ", която също ще има седмица да го върне. Третият мандат би трябвало да бъде връчен в 7-дневен период на определена от президента групировка, която ще има отново толкоз време, само че с цел да излъчи претендент за министър председател. След това няма период за връщането на мандата, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР