Скандал се разгоря тези дни на Острова покрай благотворителния фонд

...
Скандал се разгоря тези дни на Острова покрай благотворителния фонд
Коментари Харесай

Фондация на принц Чарлз за малко да покаже фалшиви картини

Скандал се разгоря тези дни на Острова около благотворителния фонд на английския престолонаследник – принц Чарлз.

Причината – фондацията получила за прилагане картини на известни художници, които се оказали имитации. Става въпрос за сякаш истински платна на Клод Моне, Пабло Пикасо, Антонис ван Дайк и Салвадор Дали, написа ТАСС.
Колекционерът Николай Неделчев: Не допусках, че картините са подправени Все повече се усилват случаите на продажба на имитации, предизвестяват изкуствоведи
За измамата разказал пред „ Дейли мейл” американският художник Тони Тетро. Същият е с излежана присъда от шест месеца за подправяне на творби на изкуството.

По данни на английския таблоид платната били предадени от банкрутиралия предприемач Джеймс Стънт. Той изпратил 17 картини в седалището на фондацията в Шотландия, като 11 от тях били основани от фалшификатора Тетро, който решил да заяви за станалото.
Необичаен търг: Разпродадоха конфискувани картини за милиони (СНИМКИ) Колекцията съдържа 55 платна на художници като Ван Гог, Пикасо, Моне, Реноар и Шагал
„ Не ми би трябвало нито едно от тези платна. По-добре това да бъде спряно в този момент, в сравнение с след това. Съобщиха ми, че тези картини са били изпратени в резиденцията „ Дъмфрис хаус”, разяснява художника.

Договорът за наем на „ Езеро с водни лилии” на Моне, както и две творби на Пикасо и Дали, надвишава 134 млн. $. От благотворителната организация разказали, че картините били предоставени за прилагане от Стънт за период от 10 години, само че към този момент са върнати на притежателя им.

Самият Стънт отхвърли картините да са имитации, като съобщи, че институт в Париж е удостоверил достоверността им. Към момента обаче оттова не са коментирали дали това е по този начин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР