Скандал с класифицирана информация в залата на Народното събраниеДепутати от

...
Скандал с класифицирана информация в залата на Народното събраниеДепутати от
Коментари Харесай

Депутати от БСП показаха на живо засекретеното заседание на парламента

Скандал с класифицирана информация в залата на Народното събрание

Депутати от Българска социалистическа партия излъчват през телефоните си онлайн в обществените мрежи закритото съвещание на Народното събрание, на което се разисква изпращането на военна помощ за Украйна.

Един от тях е и националният представител Бойко Клечков, осведоми.

По-рано съвещанието беше закрито за медиите и обществеността, защото на него се разисква конфиденциален лист с оръжие, което България ще даде на Киев.

Председателстващият Росен Желязков неколкократно предизвести депутатите да не разгласяват класифицирана информация през телефоните си, само че те отвърнаха, че просто си държат устройствата в ръка.

При откриването на съвещанието, Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия се възпротиви на изключителното приемане за разискване на точката за военна помощ. " Не оръжието е най-важното за страната ни ", уточни той и изясни, че има и по-важни тематики като да вземем за пример Шенген.

В същото време на брифинг в Народното събрание Корнелия Нинова настоя министърът на защитата да разсекрети листата на оръжията, които предоставяме на Украйна.

„ Случващото се от сутринта в Народното събрание е невиждано и скандално “, счита Нинова. Тя добави, че тематиката не е била обсъждана на Председателски съвет.

От „ Българска социалистическа партия за България “ приканиха президентът Румен Радев, като главнокомандващ на Българската войска, също да пристигна в Народното събрание и да участва на решението.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР