Скандал с евтини имоти има и в чалга средите, пише

...
Скандал с евтини имоти има и в чалга средите, пише
Коментари Харесай

Чалгагейт с апартаменти

Скандал с евтини парцели има и в чалга средите, написа в. "България Днес ". Документи от имотния указател демонстрират, че някои от най-големите фолк звезди са заявили покупката на първокласни жилища и къщи за жълти стотинки.

Въпреки солидните доходи на родните фолкзвезди, те изповядват имотните си покупко-продажби на необяснимо ниски цени. Като самобитен рeкордьор в сектора се обрисува певицата Емилия. След като през 2016 година завършва подялбата на имуществото с предходния си брачен партньор, митничаря Красимир, се впуска в ново извършване на покупки. В края на предходната година Емилия прави удара на живота си. На първи ноември певицата се снабдява с апартамент от 175 квадрата и мезонет с повърхност 160 кв. м в столичния кв. "Манастирски ливади ". И двата парцела са в една и съща постройка. При обща повърхност от 330 квадрата певицата заплаща за тях 339 795 лева, което е по-малко от 500 евро за квадрат. Проверка в уеб сайтове на организации за недвижими парцели демонстрира, че блокът на Емилия е новопостроен, а офертите го разказват като висок клас строителство с първокласни общи елементи, извънредно положително местонахождение и бутикова архитектура. Логично офертните цени стартират от 1400 евро за квадрат, което е надалеч под платеното от Емилия.

Казусът е дали платените от нея пари са действителни, или просто договорката е изповядана по данъчна оценка. Така съгласно специалисти се икономисва заплащане на 20 % Данък добавена стойност, 2.5% локален налог и 0.1% такса "Вписване " - дължими при изповядване на всяка една имотна договорка.

С голям апартамент за изненадващо ниска цена се е сдобила и Галена. Проверка в имотния указател демонстрира, че от 2012 година певицата е притежател на апартамент в бутиков комплекс в столичния квартал "Изток ", където жилища имат някои от най-мощните родни предприемачи и цените не падат под 2000 евро на квадрат. В същия миг от документите на Галена излиза наяве, че тя е платила за жилището си с повърхност 166.7 кв. м едвам 313 500 лева Това прави към хиляда евро на квадрат, или два пъти под пазарната.

От фотоси, оповестени от самата Галена, се вижда, че тя живее в помпозност и лукс. В обзавеждането на жилището е заложено на златни и кичозни елементи. Фолкаджийката се похвали и с голяма гримьорна, където съхранява десетки чифтове дизайнерски обувки.

Сделки на ниски цени лъсват и при Тони Стораро. През последните години артистът се снабдява с два жилището и един магазин в не толкоз влиятелния столичен квартал "Карпузица ". Преди 9 години Стораро си купува 99 кв. метра жилище за скромните 13 602 лв.. И един квадратен метър от вкъщи му излиза... 70 евро.

Данните сочат още, че през 2013 година артистът става притежател на магазин (91,5 кв. метра) за 171 400 лв.. Сметките демонстрират, че Стораро-старши заплаща по 960 евро за квадрат. Последният закупен апартамент от него е преди четири години. За 119 кв. м той заплаща 65 000 лв., т.е. квадратът му излиза скромните 280 евро.

През 2017 година синът Фики се ожени за обичаната си Гюлджан и се появи информация, че Стораро-старши ги изненадва с голям подарък - апартамент в София, където младото фамилията да гледа бебето си. Няма публична информация дали Фики е получил някой от горепосочените жилища, или се нанася в изцяло друго жилище.

С апартамент безусловно за "без пари " се е сдобила и най-обичаната певица в актуалната чалга. Преслава си купува жилище в полите на Витоша през 2010 година за 244 100 лв.. Домът ѝ е много необятен - над 150 кв. метра, а за всеки квадрат певицата брои малко над 820 евро. Брокери обясниха, че е същински джакпот в тази част на столицата да се купи жилище за под 1000 евро квадрата. Кооперацията, в която Преслава има парцел, е ново строителство, а поради високите огради извън наподобява като имение. В комплекса се влиза през специфичен режим и не е наличен за инцидентни жители.

В холивудски разкош живее фолкаджията Константин. В началото на кариерата си артистът населява апартамент в центъра на София, само че откакто се замогва, си купува огромна къща. Там претърпява няколко обира и взема решение да смени адреса си.

Така се стига до последната облага на Коцето - къща с имот (757 квадратни метра). И то единствено за 70 000 лв.. Имението е в тузарския квартал Бояна, като е обградено от девствени гори. Самият реализатор пуска фрагменти от вкъщи си, на които се виждат модерното обзавеждане, лъскави мебели и джакузита. Обстановката е толкоз богаташка, че сътрудниците му Алисия и Илиян го измолват да снимат собствен видеоклип в къщата.

Извън постройката също има впечатляващи елементи. На покрива на къщата има басейн. Точно до него е и бара, за който Константин с усмивка споделя, че е направил, с цел да име къде да пие със своя добър другар Фънки.

Коцето си е построил и парник, в който отглежда домати. Впоследствие се хвали с подготвена годишна продукция, като персонално опита продукцията си. "Това ми беше фантазия и с помощта на Господ се реализира ", споделя Константин.

На другия полюс е договорката на Софи Маринова, която се изръсва съществено за жилище. През далечната към този момент 2007 година тя си купува апартамент в квартал Драгалевци в София. В договорката влизат боксониера от 44 кв. метра и на половина по величина гараж. За тях Софка заплаща впечатляващите 194 818 лв..

"Въобще не се тормозя. Фолк изпълнителите са едни от най-проверяваните и почтени хора. Знаете, че всяка година сме обект на постоянни инспекции от Национална агенция за приходите. Декларираме всеки лев, който създаваме, както ние, по този начин и заведенията. Не грабим, не мамим, ние даваме музика на хората. Цял живот си изкарвам хляба с музика и с моя глас. Бил съм почтен пред страната цялостен живот. Ако има нещо, което би трябвало да ми се вземе, тъй като съм прегрешил, да го създадат, само че гласа ми не могат да вземат, споделя Тони Стораро.

Константин също не се тормози: "Аз съм обект на инспекции от Национална агенция за приходите всеки месец. Преди дни завърши последната, а от началото на годината три пъти ми наблюдават парцелите, приходите и така нататък Въобще видят ли ме, че вървя ухилен по улицата, и незабавно вземат решение да ми издействат една инспекция. Вече толкоз привикнах, че в случай че не дойдат идващия месец да ме ревизират, леко ще се притесня. Браншът ни е проверяван непрекъснато. Ние сме хора, които си изкарваме прехраната почтено. Изкарваме прилични приходи, всички участия и парите от тях се заявяват, минават по банков път и се записват. Мисля, че един приход от 50 000 лева от участия на месец е порядъчен и за какво да не си позволим да си купим един апартамент или даже къща. Не мисля, че нито един от нас би имал проблем с обявление на пари и парцели. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР