Скандал между двама от членовете на СЕМ -Бетина Жотева и

...
Скандал между двама от членовете на СЕМ -Бетина Жотева и
Коментари Харесай

Нивото на каките в СЕМ е по-ниско от това на Женския пазар

Скандал сред двама от членовете на Съвет за електронни медии -Бетина Жотева и Розита Еленова на едно от съвещанията, разкрива какви са връзките вътре в органа. Нещо повече-загатва за тотални подкрепи и обвързаности. Разкрива равнището на професионална нравственос и образование. Оставяме на вас да се ”насладите” на разприте, които раздират Съвет за електронни медии и наподобяват тези на ”Женския пазар”:

Ето цялостния протокол от съвещанието на Съвет за електронни медии от 7 август тази година, който може да бъде прочетен тук.

Доклад на Диляна Кирковска, Дирекция „ Специализирана администрация – НЛРПР” за идните събития, свързани с интернационалната активност.

(Приложение 3)

София Владимирова: Колеги, остана да вземем решение за трите следващи командировки. Първата, която следва, е подгрупата на ЕРГА за 26 и 27 септември. Както госпожа Жотева посочи и предишния път, те са на експертно равнище.

Бетина Жотева: Първата командировка, която приехме, беше за 3-5 септември, която към този момент е гласувана. Следващата командировка, която би трябвало да се гласоподава, е на 26 и 27 септември. Това е Подгрупа 3 за директивата, където предлагам да отиде госпожа Белчева.

София Владимирова: Има ли други оферти за тази командировка?

Розита Еленова: Аз ще гласоподавам изрично „ против” толерирането на госпожа Белчева, за която към този момент няколко пъти съм се изказвала. Тя не е била на работа към два-три месеца, не подкрепя работата на съветниците в интернационалната активност, отхвърля да работи директно със съветниците, с изключение на с ръководител и основен секретар, и намирам изпращането за извънредно несвоевременно и недалновидно. Моите почетения към госпожа Жотева, ние сме й делегирали тази отговорност да обмисля какво да се посещава. Но госпожа Белчева преди малко се е върнала от неплатен отпуск, който си взема постоянно всяка година, няма отношение към медийните въпроси. И още веднъж да бъде изпратена в командировка, без да знаем каква визия тя ще представи… Не считам, че е подходящо. Нека да гласуваме да отиде някой, само че за госпожа Белчева можем да обмислим малко повече какво ще се случи.

Бетина Жотева: Уважаема г-жо Еленова…

Розита Еленова: Може ли да довърша, така…

Бетина Жотева: Не, не може да довършите, тъй като говорите откровени нелепости, безусловно сте неподготвена и безусловно не разрешавам индивида, който прави извънредно толкоз доста работа за интернационалната част, за която вие „ поема нямате” - викат сърбите, да се изказвате по този метод постоянно на съвещания. Просто няма да стане. Направих си труда, тъй като вие минахте всякаква граница, да извадя всички интензивности на госпожа Белчева за всяко едно нещо. Сега ще прочета, има документи и откакто вие не разбирате от нещо, безусловно не ви поучавам да се изказвате, тъй като не си припомням кой беше на госпожа Еленова ресора, защо дава отговор Еленова…

София Владимирова: Г-жа Еленова дава отговор за лицензиране.

Розита Еленова: Г-жо ръководител, това ниско равнище ще продължи ли………………..

Бетина Жотева: Не ми обяснявай какво ниско равнище да продължава или няма да продължава. Вие просто на всяко съвещание намирате мотив да критикувате интернационалната активност. Нещо, от което нямате безусловно никаква визия и никаква експертиза, и ви поучавам да не го вършиме, тъй като изглеждате нелепо…

София Владимирова: Моля ви да поддържаме естествен звук.

Бетина Жотева: Няма естествен звук тук. Писна ми съвещание след съвещание моите хора да се подлагат на критика и моят сектор да се подлага на критика. Не си припомням някой от нас да е приказвал за вашия лицензионен сектор по какъвто и да било мотив, с цел да обяснявате вие какво работи Белчева и какво не работи Белчева. Вие нямате визия какво работи Белчева, тъй като не разбирате нищо. Разбирате ли ме, нищо от интернационална активност, просто тъй като нямате сходна подготовка. Сега ще ви обясня едно по едно….

София Владимирова: Нека не използваме нападки между тях.

Розита Еленова: Няма да чувам под тази форма……

Бетина Жотева: Ама каквото желаете правете, просто ви споделям, че когато не сте подготвена….

Розита Еленова: Ще си изтриете ли думите както нормално?

Бетина Жотева: Не, няма да ги изтрия, ще ги оставя такива, каквито са, безусловно съм сигурна, тъй като аз приказвам за смяна на този протокол, откогато съм член на Съвет за електронни медии.

Розита Еленова: …..за да не се разгласяват грубите думи, които вие казвате на съветниците!

Бетина Жотева: Вие желаете всичко да участва. Вие не може да си позволявате на всяко съвещание да критикувате интернационалния отдел, а аз да нямам право да се защитя. Ще се защитя. Има написано всичко, каквото госпожа Белчева е свършила. Благодаря, че госпожа Кирковска се включи. Международната активност си върви доста добре, а това, че вие сте некомпетентна, въобще не значи, че интернационална активност няма, и по тази причина ви поучавам да престанете да говорите за това кой каква работа прави в интернационалната част. Съветвам ви не говорете, тъй като се излагате. Нямате подготовка, в никакъв случай не сте се занимавали с интернационална активност, нямате визия защо става въпрос…

Розита Еленова: Г-жо Владимирова, какъв брой би трябвало да бъда обиждана, с цел да бъде госпожа Жотева спряна...

София Владимирова: Апелирах да няма персонални нападки…

Бетина Жотева: Няма персонални нападки…

Розита Еленова: Как да няма персонални нападки?

Бетина Жотева: Г-жа Еленова би трябвало да престане с персоналните нападки към хората, към единствения човек, който до момента се занимава с интернационална активност, в този момент към този момент има двама. Когато госпожа Еленова престане с персоналните нападки към госпожа Белчева, основани Господ знае на какви комплекси, не знам, тогава няма да имаме разправии.

София Владимирова: Молбата ми е да няма персонални нападки към който и да е от администрацията.

Розита Еленова: ……към мен имаше към пет минути.

Бетина Жотева: Това е ситуацията. Мога да изчета какво е направила госпожа Белчева. Така че гласувайте каквото желаете, каквото не желаете, г-жо Еленова, просто не се изказвайте за интернационалната част, тъй като всякога ще бъде по този начин. Всеки път, когато си отворите устата за нещо, от което в действителност нямате никаква визия, ще бъде по този начин.

София Владимирова: Има право да каже това, което мисли.

Бетина Жотева: Тя го споделя на всяко съвещание и аз на всяко съвещание мълча. Този път не мълча. Нали желаете протоколи, вижте протоколите какъв брой пъти съм ви опонирала за интернационалната част, нула. Сега ви възразявам за първи път и ви споделям, че по този начин ще бъде всякога щом си отворите устата да критикувате интернационалната част. Всеки път.

София Владимирова: Моля ви, сътрудници, да сложим завършек на това. Предлагам да се гласоподава командировката на госпожа Белчева за 26 и 27 септември.

Розита Еленова: Г-жо, Владимирова, би трябвало да ми дадете думата.

София Владимирова: Искате ли думата, г-жо Еленова?

Розита Еленова: Да, несъмнено.

София Владимирова: Добре, заповядайте.

Бетина Жотева: Като свърши, ми се обадете.

/Б. Жотева напуща залата/

Розита Еленова: ………………..нека да продължим.

София Владимирова: Добре, сътрудници, по този начин или другояче на дневен ред е командировката, която разясняваме за 26 и 27 септември. Предложението е за госпожа Белчева. Моля, който е „ за” да пътува госпожа Белчева, да гласоподава.

/Б. Жотева влиза в залата/

Решение:

Съвет за електронни медии реши с 4 (четири) гласа „ за” и 1 (един) глас „ против” (Розита Еленова): командирова Мария Белчева в Брюксел на 26 и 27.09.2019 година, за присъединяване в съвещание на ЕРГА.

Почни по този начин: Избраните от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация, Движение за права и свободи и Ковачки лелки в Съвет за електронни медии с изключение на тройкаджийки от съмнителни вузове са възпитани на махленско равнище. Това издават стенограмите от техните говорилни наречени съвещания. Явно каките са послушни и изпълнителни към назначилите ги подмолни босове. Ясни е, че болшинството от тях си нямат разбиране от медии, лицензиране, мениджмънт и независимост ма словото. Принципът е да слушкат и папкат и да назначават покорно същите дилетанти като тях самите по високите постове в Българска национална телевизия и БНР. Съвет за електронни медии е трансфорат в един кокошарник на ГЕРБ и модела на подмолно ръководство от олигархията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР