Скандал и възмущение предизвика разказът „Талисманът“, на който седмокласниците трябваше

...
Скандал и възмущение предизвика разказът „Талисманът“, на който седмокласниците трябваше
Коментари Харесай

Авторът на изпитната тема за матурата призовава да се гласува за Възраждане и напускане на НАТО и ЕвроГейския съюз

Скандал и отвращение провокира разказът „ Талисманът “, на който седмокласниците трябваше да създадат обстоен преразказ на националния изпит.

Още през вчерашния ден МОН разгласи, че текстът е писан особено за банката, от която се избират материали за изпитните разновидности, а създателят е учител, нееднократен притежател на национални призове за прозаичност и е издал 7 сборника.

Разказът му " Талисманът " е за осмокласник, който свири на гайда. Учителят му в Музикалното учебно заведение провежда благотворителен концерт за болната Зорница, а основният воин й подарява своето богатство - парче обсидиан. На финала момичето оздравява.

Социалните мрежи обаче закипяха поради позициите, които Красимир Бачков декларира в своя Facebook профил.

Първият му коментар след разгласяването на творбата е: „ Има Бог! Днес на матурите по БЕЛ се падна мой роман. За разлика от писателите, храненици на Сорос, които постоянно са в прожекторите и новините, аз получих своето самопризнание “.

Бачков приканва да се гласоподава за " Възраждане " и насочва апел за овакантяване на НАТО и „ ЕвроГейския съюз “.

Твърди също, че „ пръскат токсини от небето, с цел да провокират болести у хората и разследване на това, да афишират пандемии, ограничавания и забрани “. С правописни неточности приказва за „ подправени пандемии “, „ принудително инжектиране с токсини “, " лапите на СЗО ", „ изкуствено натрапен апетит, безработица “.

„ МОН, вие естествени ли сте да дадете на децата тази нелепост на матурите? Проверявайте си създателите! Ние се борим против пропагндата, а вие публично я легитимирате!!!! “, обърна се задочно към съставителите на изпитния формат Георги Богданов от Национална мрежа на децата, която сплотява стотици цивилен организации и съидейници, работещи с и за деца и фамилии в цялата страна.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР