Скачат бензинът и дизелът, ето с колко. Нов скок на

...
Скачат бензинът и дизелът, ето с колко. Нов скок на
Коментари Харесай

Скачат бензинът и дизелът, ето с колко


Скачат бензинът и дизелът, ето с какъв брой. Нов скок на цените на горивата е регистиран у нас. От началото на годината дизелът е поскъпнал с 10 стотинки за литър, а най-масовият бензин – А95, скача с близо 7 стотинки. Сериозна разлика се регистрира в другите вериги, като цената варира от 2,47 лв., до над 2,70 лв. за литър.

В столицата цените се двоумят, според от региона.

Леко пълзят цените нагоре – с по 1-2 стотинки. Прави усещане, може би да го вършат съзнателно – увеличението да е последователно, с цел да не се усеща, но въпреки всичко има “, показа служителят в бензиностанция – Петко, пред Bulgaria ON AIR.

„ Всички усещаме разликата, само че какво да направи елементарният жител? “, попита Радослав.

Председателят на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев заяви, че лекото нарастване се дължи на скок в цената на суровия нефт.

„ Поскъпването на цените на горивата, което в действителност е минимално, е в границите на 2%. То се дължи напълно, че нараства и суровият нефт. Горивото нараства и на интернационалния пазар. Няма по какъв начин – и по нашите бензиностанции цените потеглят леко нагоре “, подчерта той.

Бенчев изясни и за какво в някои бензиностанции в страната плащаме по-скъпо.

„ Виждаме разнообразни цени на другите бензиностанции, тъй като това е в основата на свободния пазар и на конкуренцията в страната. Всяка една верига има право да дефинира цената и какво да предлага на своите клиенти- дали по-качествени артикули “, добави Бенчев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР