Сийка Милева е новата говорителка на новия главен прокурор Иван

...
Сийка Милева е новата говорителка на новия главен прокурор Иван
Коментари Харесай

Хуавата Сийка настъпи мотиката за хибридните войни, да продължава в този дух

Сийка Милева е новата говорителка на новия основен прокурор Иван Гешев. Сийка от близо месец краси екрана и пласира някои съображения, известия и визии на своя началник. Такава е работата на Сийка.
Днес тя съобщи, че „ обвиненият предприемач Васил Божков води хибридна война против прокуратурата “. Така тя опита да опровергае изказванията на Божков, че при акциите в дома и офисите му проверяващите изземват скъпи движимости и предмети в нарушавания на реда, открит в закона. Донякъде е права, само че това е въпрос и проблем на юристите от Нове холдинг, които пуснаха малко необичайно прес-съобщение по същия мотив. Сийка продължава: „ Това е хибридна офанзива против прокуратурата от обвинения Божков и обвързваните с него лица, че предметите се изсипват в чували. Предметите не се изсипват в чували. Те се изземват по законоустановения ред, в наличието на най-хубавите специалисти “. И още: „ Вчера бях цензурирана. Прокуратурата знае против кого се е изправила. Знае, че се изправя против тази хазартна организация, която разполага с милиони левове, с които ще опита да се отбрани посредством вас, медиите “.

Тук Сийка настъпи мотиката. Къде от неумелост, къде от неведение, тя побърза да пророкува, че с милиони левове Божков ще употребява медиите против държавното обвиняване. Сийка би трябвало към този момент да е наясно, кои медии пазят като Раймонда Диен прокуратурата и в частност нейния обичан началник. Там всичко върви без спънки, какъвто и гаф да извърши държавното обвиняване. По този метод от обществото се прикриват доста дейности на прокуратурата, в това число жестоко тъпчене на законите. Това не е ли хибридна война против всички българи? Как се назовава да вземем за пример упорития отвод на прокуратурата да заяви какво става с инспекцията на финансовия министър Владислав Горанов за това, че живее от години гратис в първокласно жилище в първокласен комплекс, тъй като било на някакъв кръстник? Това не е ли цензуриране, прикриване, отвод от осъществявания на конституционните отговорности?

Предполага се, че Сийка не е специалист по антично изкуство. Дори е несъмнено, че не е, както и че не е виждала от близко артефакти на повече 3000 години и не знае по какъв начин се съхраняват, нито тяхната стойност и значение. Това не е укор, тъй като в прокуратурата надали има някой, който може да претендира за професионални знания в тази област. Но си спомняме по какъв начин бяха товарени истински произведения на известни живописци в камиони, изнесени от постройката на КТБ на пл. „ Гарибалди “. И тогава, и в този момент Иван Гешев не изясни, кое постанова бързането да се товарят и откарват някъде скъпи предмети на изкуството, които биха могли да бъдат охранявани и съхранявани на място без никакъв проблем. Дали там, където ги откарват, е несъмнено, че няма някои от предметите да изчезнат или да бъдат сменени с копия и след това да се разгласи, че на Божков са му пробутали имитации? Ако Сийка не е чувала за сходни неща, да попита на места, ще се откри някой да й изясни по какъв начин става този номер.

Апропо, даже Вежди Рашидов, който хвали прокуратурата по всеки мотив, се възмути от метода, по който се изземва сбирката на Божков. И е прав, тъй като и в репресиите би трябвало професионализъм...

Разбира се Сийка Милева се изрича, когато и бъде подредено от Гешев. Опитът да се прокара теза за водене на хибридна война от Васил Божков е понятна. По този метод в бъдеще, каквито и разкрития да се вършат за противозаконни дейности на обвиняването, за гафове и обслужване на нечии ползи, те ще минават в графата „ хибридна война “. Толкова е обикновено, че даже не е смешно.

Прокуратурата е тази, която има всички репресивни лостове в страната плюс цялостен имунитет. Това я прави всесилна и безконтролна. Тя разполага с целия запас, в това число нашите налози, с цел да прави, каквото реши основният прокурор. И той го гребе от тази безконтролност с цялостни шепи. Десетки коли, стотици служители на реда, следователи и прокурори хвърчат из цялата страна от екшън в екшън. Огромен уред от служители по-късно се завъртат в тази орбита. Снимат се арести, влизания в офиси и прочие Досега наказани няма. Колко каузи и обвинявания се повдигат и водят против неуместни на прокуратурата и властта хора, компании, медии и прочие Всичко това коства милиони на данъкоплатците. Но никой не търси сметка на обдинителите, даже когато се печелят каузи в Страслург поради техни провали. Целта е да бъдат притискани, мачкани и унищожавани неуместните и инакомислещите. Кой заплаща всичко това? Защо Гешев не направи тази сметка, а популистки пресмята по какъв начин да бъдат разпределени хипотетично към пенсиите неплатените от Божков над половин милиард лв. към хазната. Не желае ли Гешев по чисто политически метод да се хареса на жителите?

И тъй като Сийка приказва за категории правилно и погрешно, хибридни войни и прочие, дали е чувала един слух, който я свързва с Иван Гешев повече, в сравнение с допускат служебните отговорности? Да, обикаля подобен слух. В българската, а и във всяка друга среда, сходни клюки са част от картите. Не че са правилни, само че ги има. А и да са правилни си е нейна и на шефа й работа. Наближава и Свети Валентин, както се казва…

Интересно е, по какъв начин Сийка характеризира офанзивата против брачната половинка на президента Радев за неща от времена, когато те не са били семейство? Как й се костват изказванията на прокуратурата, че по досъдебното произвеждане са употребявани профилирани разследващи средства (СРС), а когато стана ясно, че това е безусловно нелегално, нейният шеф стартира да шикалкави и да твърди, че ставало дума за аудио запис. (Защото се уплаши от мненията на способени адвокати,) Това не е ли прокурорска война против президента? И в случай че президента Радев и брачната половинка му решат да се защитят от очевидните нападки, тази отбрана хибридна война против прокуратурата ли ще бъде наречена?

И изобщо, по какъв начин жителите могат да се защитят, в случай че бъдат нападнати не по разпоредбите и закона от прокуратурата? Та нали обвиняването първо размахва из медиите фрагменти от каквото презени и даже издава присъди на по каузи, които даже не са влезнали в съда. Гражданите да мълчат? Да си траят и да поемат ударите? Не става дума единствено за Божков, а ца кардинално състояние. Когато си ударен, би трябвало да можеш да се защитиш. Искат това да ни лишават, с теорията за хибридните войни.

Сийки, не всички са дебили.

Д-р Димитър Попкутуев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР