Ситуацията за момента е такава, че от тази нестабилност печелят

...
Ситуацията за момента е такава, че от тази нестабилност печелят
Коментари Харесай

Проф. Анна Кръстева: От политическата нестабилност печелят Български възход и Възраждане

Ситуацията за момента е такава, че от тази неустойчивост печелят най-малките – „ Български напредък “ от една страна и „ Българско Възраждане “ от друга, по две противоположни аргументи, само че с един и същи корен. Едните са срещу всички, другите са за всички, само че точно поради тези рискови позиции цялата обстановка работи за тях.

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ политологът проф. доктор Анна Кръстева, съгласно която съставянето на кабинет с втория мандат е с предупреден несполучлив край. Политологът е „ доста сдържан оптимист “ за образуването на държавно управление с третия мандат. Според нея най-разумната и поредна партия, претендент за третия мандат, е „ Демократична България “, която по думите ѝ „ отстоява европейската идея в една комплицирана обстановка на преориентация отстрана на президента “.

Според проф. Кръстева „ Български напредък “ е президентска партия, а цената на образуването на държавно управление с неин мандат е „ дословното влизане на Румен Радев в изпълнителната власт през постоянен кабинет “.
Профилът на президента във втория му мандат изрично е все по-отдалечаващ се от евроатлантическия профил на България, който се отстоява от български жители.
Според проф. Кръстева „ Български напредък “ е президентска партия, а цената на образуването на държавно управление с неин мандат е „ дословното влизане на Румен Радев в изпълнителната власт през постоянен кабинет “.

По думите на политолога най-безперспективната алтернатива пред реализацията на третия мандат е в случай че той бъде връчен на Българска социалистическа партия.

Проф. Кръстева дефинира вероятно завръщане на Национална движение „Симеон Втори" в политиката като опит на ГЕРБ да си обезпечи бъдещи съдружни сътрудници и назова сходен вид планове „ силиконови партии “.
Некоректно е да създаваш партия която би трябвало да обслужи ползите на други партии. Това беше на Бареков партията, която беше силиконовото Движение за права и свободи, в този момент в случай че се сътвори Национална движение „Симеон Втори" ще бъде силиконовият ГЕРБ.
По думите на политолога, когато взривяваш мостове в политиката е естествено другите да подхождат по същия метод.

„ Политиците абдикираха, топката е при професорите. Професорите би трябвало да избавят родината България, малко евентуално да съумеят да го създадат “, разяснява проф. Кръстева.

„ Действително съвсем неосъществим е диалогът за политики, който действително е най-смисленият диалог. Има в действителност политики, към които могат да се обединят елитите, които са в полза на нацията и в това същински да се европеизираме, а освен на думи “, акцентира тя.

Според проф. Кръстева следим липса на опция за основаване на управническо време, като всички партии се държат все едно са в непрестанна акция.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР