Ситуацията за Левски преди гостуването в Разград е много неприятна

...
Ситуацията за Левски преди гостуването в Разград е много неприятна
Коментари Харесай

Левски е длъжен да атакува отначало

Ситуацията за Левски преди гостуването в Разград е доста неприятна и сякаш дуелът на Лудогорец в Австрия в четвъртък вечерта още повече утежни работата на сините. Преди срещата, която е на следващия ден от 19:15 часа, тимът от " Герена " разполага с едното име, едната емблема, едното безпределно предпочитание да се отлепи от дъното, а от там нататък плюсовете са на страната на първенците.

Левски има огромен късмет да измъкне нещо от този мач, в случай че натисне свиреп в първите минути на дуела. И даже това да е безредно териториално предимство от вида напред на маслините, сините наложително би трябвало да започват със самочувствие, въпреки и без спортно-техническо покритие. Както се споделя - от опит глава не боли. Става въпрос за това, че този сезон, който не се опитва, той не награби Лудогорец още от първите минути на мача. Локо Пловдив в Разград направи 4 голови положения за първите 15 минути, Берое опита и бе покрай това достижение, Ботев Враца още посред лято стартира шоково, а връх на сладоледа бе това в четвъртък вечерта на " Линцер щадион ", където домакините от ЛАСК доста ласкаво единствено за 10-ина минути направиха на пух и прахуляк българския отбор.

Ясно е, че Левски на този стадий единствено може да си мечтае да има такива запаси като на австрийците, само че все още отборът от " Герена " няма никакви причини да подхожда по някакъв различен метод, с изключение на да търси бърз гол и по-късно да кюска топката в реката. Защото сините нямат класата да държат топката и да вършат безсмислени пасове в средата на терена.

Лошото за Живко Миланов и неговите момчета е, че Станислав Генчев, нагледно казано, може би ще строи укрепление пред вратата на Пламен Илиев и евентуално Лудогорец през първото полувреме ще има друго лице от това, което виждаме в последно време. Тимът от Разград умее някак си да се връща в мачовете, само че не умее да ги стартира и това би трябвало да употребяват сините. Които пък са на другия полюс. Срещу Черно море се видя отчетливо, че столичани на възторг, надъхване, мотивация и порив могат да вземат задатък даже без да надиграват противника си, само че по-късно излязоха от мача и се случи злополуката. В Разград ще е забавно по кое време единият отбор ще влезе в мача и по кое време другият ще излезе. Изненадите са за това, с цел да се случват, само че при настоящето стичане на събитията не имаме вяра да се случи нещо отвън предстоящото.

Чисто като конфигурация - в случай че Лудогорец бе изравнил в Австрия, можеше да се стигне до някакво минимално разпределяне, прекомерно повярване в себе си и по-късно подценяване на Левски. Това обаче не стана, видя се като на Левски - Черно море, че даже и с човек по-малко, по-грамотният отбор играе по-добре и в последна сметка побеждава.

Като стана въпрос за червени картони, в идния в неделя мач евентуално ще има и такива тънки моменти. В Линц Моци получи дежурния си жълт още до 10-ата минута, само че в България на Лудогорец се свири по напълно разнообразни критерии, пък и тъкмо Волен Чинков да съблюдава разпоредбите, надали.

Друг фактор, който е срещу сините, е краткотрайното класиране. Лудогорец, въпреки и с мач по-малко, изостава от Локо Пловдив и в Разград няма да мирясат, до момента в който не се върнат на тяхното си първо място. А това минава през наложителна рутинна победа над грохналия Левски.
 Станислав Иванов още веднъж остана отвън групата на Левски
Станислав Иванов още веднъж остана отвън групата на Левски

Вижте разширения състав на " сините " за гостуването на Лудогорец
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР