Ситуацията в театъра е копие на онова, което се случва

...
Ситуацията в театъра е копие на онова, което се случва
Коментари Харесай

Морфов: Войната между мен и лицето Василев продължава над три месеца

" Ситуацията в театъра е копие на това, което се случва в страната. Това е моят митинг - да не се вмества политиката в театъра. " Това съобщи в ефира на “Тази неделя ” по bTV някогашният основен режисьор на Народния спектакъл Александър Морфов, който беше дисциплинарно уволнен предходната седмица след месеци кавги в театъра.
Прочетете още
Един от претекстовете за уволнението му бил, че не се е явил три дни на работа, което той дефинира като погрешно.

Не мога да бъде сигурен дали постановките ми ще не престават да се играят. Решението не е мое, аз желая да се играят, само че това зависи от шефът на театъра (Васил Василев - бел.ред.), уточни Морфов.

„ Войната сред мен и лицето Василев продължава към този момент три месеца и половина и аз чакам от дълго време той да използва всичките си номенклатурни и административни сили, с цел да ме уволни от театъра “, разяснява режисьорът.

Той схванал, че е станал „ доста значим “ в страната след митинга против назначението на Велислава Кръстева за пиар на театъра по писанията в жълтите медии.

„ Всякакви вероятни форми на словоблудство се изляха против мен със страшна мощ. В началото не обръщах внимание, тъй като доста обичам китайската сентенция: „ какво може да мисли дървото за кучетата, които пикаят по него “. Но кучетата станаха доста и по тази причина взех решение че би трябвало да кажа нещо за всички тях и за всички останали, които сме на дървото.

Той очаквал да бъде уволнен. “Започнаха доста медии да пишат извъднъж, първоначално не обръщах внимание на всичко, което се изписа за мен. Трябва да си осмислим живота, хора, продължаваме да сме в сянката на уродливо ръководство към този момент толкоз доста години ”, сподели Морфов.

Може би би трябвало да пристигна моментът, в кокто да се каже “Така повече не може да се живее! ”, добави той.

По думите на режисьора обстановката в Народния спектакъл е едно мини копие на обстановката в цялата страна.

„ Един самопровъзгласил се деспот, който ръководи с всичките номенклатурни и писалищен номера, унижава хората, освобождава тези, които не му трябват, назначава други. Целия уред там е извърнат наобратно с неговите хидри, които подслушват, гонят унижават. Разбира се неговият огромен ход беше това, че ги купи – направи им заплатите три пъти по-големи, даде им награди сред 8000 и 18 000 лева “, посочи създателят.

Той описа, че е викан на разпит в полицията дружно със брачната половинка си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР