Ситуацията в селата в община Кресна, засегнати от пожара, бушуващ

...
Ситуацията в селата в община Кресна, засегнати от пожара, бушуващ
Коментари Харесай

Възстановено е електричеството в селата, засегнати от пожара в Кресна

Ситуацията в селата в община Кресна, наранени от пожара, вилнеещ там четвърти ден последователно се възстановява. Изцяло е възобновено електрозахранването, влаковете, които бяха спрени през днешния ден, също към този момент се движат.

Усилията за окончателното угасяване на пожара ще продължат и тази нощ, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Остава един проблематичен сектор - по този начин нареченият Крив тунел и местността Скалата. Директорът на пожарната основен комисар Николай Николов съобщи, че теренът е отвесен и каменист, поради което е невероятно човешка мощ да гаси огъня. Предприети са две ограничения - гасенето да се подкрепя с хеликоптер, а специфична група алпинисти да решат по какъв начин и от къде би могла да се нападна скалата.

Възстановяването на гората, наранена от пожара, ще продължи с години

" Ситуацията край Кресна е овладяна от всички направления, екипите на място не престават гасителните работи, заяви вътрешният министър Валентин Радев. Само за през днешния ден чиновниците на Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са се отзовали на 202 пожара, три от които са горски. Радев прикани за внимание с боравенето с огън през идните дни.

Възстановяването на гората, наранена от пожара, ще продължи с години. Близо 15 хиляди декара повърхност са изгорели. Близо 600 души и два хеликоптера четвърти ден вземат участие в преодоляването на стихията. Все още не е известно какво е причиноло пожара. Вътрешният министър Валентин Радев е приказвал с основния прокурор Сотир Цацаров, който е съобщила че казусът ще се проверява от Окръжна прокуратура - Благоевград.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР