Ситуацията в Народния театър започва да придобива значение на политически

...
Ситуацията в Народния театър започва да придобива значение на политически
Коментари Харесай

Минеков за скандала в Народния театър: Започвам да усещам политически натиск лично към мен


Ситуацията в Народния спектакъл стартира да придобива значение на политически напън. Включите, само че и към мен. Това сподели служебният министър на културата Велислав Минеков.

Той добави, че вижда и доста политически назначения.

„ Има доста нови назначения. Интересни са назначения, които са по някакъв метод свързани с партията на самият Василев (директорът на Народния спектакъл – бел. ред.). Тези дни излезе в няколко уеб страницата информация за неговата партия - различна лява партия, която беше поведена от Красимир Янков? Много страни партийни назначения се получава. Че има в театъра и да ви кажа почтено, аз чувствам някакъв политически напън. Вероятно и в театъра, само че към този момент го чувствам, че откакто всичко това се случва по този метод, този политически напън е и към мен “, сподели той.

Скандалът в Народния стартира предходната година с надраскана врата.

А при започване на тази година стана ясно, че рeжисьорът Александър Морфов е надраскал вратата освен на пиара Велислава Кръстева, само че и тази на кабинета на шефа Васил Василев. На 29 октомври предходната година на Народния спектакъл осъмна с изкъртена табелка и надписи: " Движение за права и свободи ", " Връзки с обществеността на Ахмед Доган " и " Изчезвай ". Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е " известният причинител и че не се е крил ".

Кръстева бе дълготраен представител на Движение за права и свободи, някогашен народен представител и член на Комисията по просвета и медии и някогашен зам.-министър на културата.

Минеков изясни и че направеният в Народния спектакъл одит сега се преглежда.

„ Вътре има някои неща, които са доста смущаващи. Има някакви за взаимоотношения с компанията „ Инса ойл “, които не са били показани в одита. Другото, което не е в одита, е компанията „ Инфлуенсър бг “, която е благосъстоятелност на дъщерята на пиарката Кръстева. Не споделям, че има нещо неправилно, само че нямам документите, които да покажат, че всичко е обикновено “, изясни Минеков.

Според него в театъра има разделяне, а някои работят там с чувство на боязън. По думите му шефът има много учредения да бъде освободен.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР