Ситуацията в момента е под контрол, благодарение на добрата координация

...
Ситуацията в момента е под контрол, благодарение на добрата координация
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Пожарите в Пловдив са под контрол

Ситуацията сега е под надзор, с помощта на положителната съгласуваност сред Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, регионалната администрация, локалната власт и военнослужещите. Координацията е доста значима, с цел да могат целеустремено да се употребяват силите и средствата, да се пести запас и да има запас, с цел да се реагира при следващо развиване на ситуацията. Това съобщи пред публицисти началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, оповестиха от пресцентъра на МО.

Той бе на мястото на зародилия огромен пожар в региона на селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив, дружно с координиращия дейностите на профилиран модул на терен от Сухопътните войски заместник-командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада полковник Димо Гюдженов.

„ Армията взе участие в гасенето на пожарите на няколко места “, сподели адмирал Ефтимов. Той посочи: „ Военнослужещите от 61-ва бригада работят в този регион, а хеликоптерите от авиобаза „ Крумово “ работят в региона на Свиленград. Координацията и целесъобразното систематизиране на ресурса са доста значими. Това са критериите, по които се дефинира къде би трябвало да се намесят хеликоптерите. Приоритет за потреблението им идва от „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Ние планираме и координираме с тях, оказваме помощ с каквото можем, само че с ясно систематизиране на отговорности и запас “. Той акцентира, че ресурсът е безценен и би трябвало да се употребява там, където е най-необходимо, сериозно и с други средства не може да се работи.

„ Поддържаме наряди на летателните средства и за аварийно-спасителни дейности, в случай че се наложи да се избавят човешки животи “, безапелационен бе началникът на защитата. Адмирал Ефтимов означи, че напъните на всички, присъединили се в гасенето на пожарите в страната, заслужават възторженостти. „ Имаме доброволци, добра организация и опция за реакция и в бъдеще “, заключи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР