Ситуацията в Министерството на културата е ужасяваща, проблемите датират от

...
Ситуацията в Министерството на културата е ужасяваща, проблемите датират от
Коментари Харесай

Проф. Минеков: Ситуацията в Министерството на културата е ужасяваща

Ситуацията в Министерството на културата е ужасяваща, проблемите датират от 15 година обратно. Това съобщи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков в първото си телевизионно изявление в „ Тази неделя “ и добави, че към този момент е почнал работа за решаването на част от тях.

„ Вървят срещи, една след друга, час през час. Водят се диалози с една тежко потърпевша културна общественост в България. Тези диалози очевидно не са били вероятни през миналите години, били са потиснати и проблемите излизат един след различен, това са бомби, гърмежи “, уточни Минеков.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му към този момент са стартирани законодателни начинания за смяна на нормативните уредби, ощетяващи културния бранш у нас. „ Надявам се, че на следващия ден когато има парламент, ние ще представим предложенията си, с цел да се случи това, за което сме мечтали – с цел да има тази просвета просперитетът, който заслужаваме, да прекъснем заличаването и корупцията “, добави служебният министър.

Той не пожела да даде оценка на предшественика си Боил Банов. Призна обаче, че е получил редица сигнали за корупция във ведомството.

„ Корупцията, даже да бъде показана от съда със правосъдно решение като такава, не е толкоз вреда спрямо вредите, които нанася в близост. Щетите са върху тези, които основават просвета, паметниците на културата. Имам доста обстоятелства, пък и това са неща, които съм следил “, добави той.

Минеков беше лице на митингите като част от „ Отровното трио “, откакто двама от сътрудниците му – Арман Бабикян и Николай Хаджигенов оповестиха, че влизат в политиката, пътищата им се разделиха.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Ситуацията беше съмнителна по отношение на резултатите в Народното събрание, бях подозрителен във връзка с задаващите се резултати, само че се оказа, че сгреших – резултатите бяха положителни. Следващите ще бъдат още по-добри и аз отново няма да бъда народен представител. Не пожелах да се запътя към Народното събрание, тъй като участвах на митингите в едно многоцветно болшинство – да избереш част от това болшинство, е аморално “, сподели Минеков.

Ресорният министър разяснява, че бюджетът на ведомството е „ изяден “, а отговорностите са големи и се равняват на затваряне на всички опери и театри след юли месец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР