Ситуацията, в която се намира светът през последните седмици, след

...
Ситуацията, в която се намира светът през последните седмици, след
Коментари Харесай

Патрик Муратоглу: Не мисля, че войната ще окаже влияние върху играта на Медведев

Ситуацията, в която се намира светът през последните седмици, откакто Русия навлезе в Украйна за да унищожава военни бази, афектира неподходящо на съветските представители в спорта, като всекидневно ставаме на нови и нови наказания против най-голямата по повърхност страна в международен мащаб. В началото на месеца от ITF постановиха съществени наказания, към които се сплотиха от ATP и WTA, включващи лишаване на участието на Руската тенис федерация и Беларуската тенис федерация. За наслада на тенис представителите от двете страни, те ще могат да продължат своето присъединяване в самостоятелните шампионати, като разликата е, че няма да се подвизават под флага на страната си.

Патрик Муратоглу, за който се спекулира от през вчерашния ден насам, че към този момент не заема длъжността на треньор в щаба на Серина Уилямс, разяснява, че би трябвало да се подхожда с по-голямо почитание към водещите съветски тенисисти, в лицето на Даниил Медведев, Андрей Рубльов и Анастасия Павлюченкова, които показват своята поддръжка за мир, като също по този начин добави и своето мнение по въпроса дали военният спор ще донесе негативи в играта на международния №1. Ето и цялостния коментар на френския експерт:

,,И по този начин, тези(руски) спортисти, които вземат позиция против войната, попадат в обстановка, в която се обръщат против решенията на съветското държавно управление. Те слагат себе си в риск, като вършат това. И по този начин, ние би трябвало да им отдадем респект и почитание за смелостта да споделят нещата обществено - което съгласно мен и вярното решение от тяхна позиция. Но преди всичко би трябвало да имаш куража да го направиш и да приемеш следствията, че евентуално няма да си добре пристигнал в страната си. " - като по този метод основоположникът на,,Академия Муратоглу " изрази поддръжката си към представителите на,,Сборная ".

,,Мисля, че от персонална или прочувствена позиция ще окаже въздействие, само че не считам, че ще афектира върху равнището му на игра. Истинският риск е това, в случай че от ITF, ATP и WTA вземат решение да преустановят правата на съветските тенисисти, което аз намирам за доста, доста непочтено. Особено за играчите, които показаха ясно позицията си, че са на 100% против войната. Съответно за какво те ще бъдат осъждани за нещо, което тяхната страна, в действителност не тъкмо страна, а президентът на страната реши да направи, което по всякакъв метод се разграничава от тях. " - приключи Муратоглу в коментара си за афекта върху играта на Медведев и евентуалните бъдещи наказания към съветските тенисисти.

Източник: TennisWorldUSA.org

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР