Ситуацията в Израел е изключително тежка и трудна, за всичките

...
Ситуацията в Израел е изключително тежка и трудна, за всичките
Коментари Харесай

Българка в Израел: Ситуацията е изключително тежка, отвличат деца от леглата им

Ситуацията в Израел е извънредно тежка и сложна, за всичките 33 години, през които с моето семейство живеем тук, в никакъв случай не сме преживявали сходно нещо.  Това сподели е ефира на Euronews Bulgaria Рина Бакалова от Българския културен център в Израел. България доста добре отразява това, което се случва тук сега и както се видя, тук всички деца са по домовете си, не вървят на учебно заведение или на градина, хората не вървят на работа, министерства и институции са затворени, описа още Бакалова.
Мисля, че както споделят, това е сравнимо единствено с 11 септември. Има толкоз доста жертви, а деца са отвлечени от леглата им. Крием се в бомбоубежищата, преди 15 минути също имаше паника. Просто се чувстваш безпомощен против тероризма дребният човек е безпомощен.
Рина Бакалова описа, че не е виждала децата си от няколко дни, синът ѝ е в запаса, а щерка ѝ живее в близост, само че напредването може да бъде рисково, по тази причина и не излизат на открито. Тя показа, че доста би желала да се прибере в България, само че министерството не работи, а дребното ѝ внуче е на две седмици и няма по какъв начин да му издадат паспорт.

Този път нямаше никакви значи, че може Хамас да нападне Израел, а единствено месец преди този момент започнаха договаряния с посредничеството на Египет да се одобряват тук служащи от Газа, тъй като там е доста мъчно да се откри работа, описа още Бакалова.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР