Ситуацията в Газа е катастрофална, тъй като запасите от храна,

...
Ситуацията в Газа е катастрофална, тъй като запасите от храна,
Коментари Харесай

ООН: Ситуацията в Газа е „катастрофална“, запасите от храна и вода са на изчерпване


Ситуацията в Газа е пагубна, защото запасите от храна, вода и електричество в обсадения град не престават да понижават, сподели представител на Световната продоволствена стратегия (WFP) пред Al Arabiya English в сряда.

„ Ситуацията е пагубна. Газа е на ръба на привършване на храна, вода и електричество “, сподели Алиа Заки, началник на ръководството на връзките и информацията в палестинския държавен офис за Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации.

Израел нанася въздушни удари над Газа в продължение на пет поредни дни в отговор на ненадейно навлизане на територията му от въоръжената формация Хамас в събота.

Цели квартали в града са превърнати в отломки, оставяйки болшинството от неговите 2,3 милиона души без заслон и достъп до храна или вода.

„ Половината от магазините и пекарните, следени от WFP, ще останат без храна в границите на една седмица. А за тези, които към момента работят, честите спирания на електричеството носят опасност от повреждане на храната “, сподели тя.

Израел сложи Газа под „ цялостна блокада “, предотвратявайки достигането на храна и гориво до бедния анклав, където съгласно Организация на обединените нации повече от 80 % от популацията към този момент живееше в беднотия.

В сряда следобяд се появи известие от електрическата работа на Газа, в което се споделя, че единствената електроцентрала в анклава е свършила горивото и след това е спряла да работи.

Жителите към момента могат да употребяват електрически генератори за електричество; Въпреки това, заради блокадата на Израел от всички страни на границата, горивото, належащо за работата на тези генератори, се чака скоро да се изчерпи, добави Исмаил.

Пълното прекъсване на електроснабдяването би навредило на доста дребното хранителни ресурси, до които жителите на Газа имат достъп, акцентира Заки.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР