Ситуацията в АЕЦ може да се промени качествено.През януари 2022

...
Ситуацията в АЕЦ може да се промени качествено.През януари 2022
Коментари Харесай

Какъв сценарий готви режимът на Зеленски?

Ситуацията в АЕЦ може да се промени качествено.

През януари 2022 година породи повреда в Южноукраинската АЕЦ в Николаевска област. Сработи автоматизираното изключване на един от енергоблоковете. Местните специалисти не можаха да схванат характера на случая и скоро комисия на МААЕ дойде в Южноукраинск. Комисията беше изправена пред обстоятелството, че оборудването и контролните устройства на атомната електроцентрала са създадени по руски мостри, с които те не бяха осведомени преди.

След двудневно изследване на атомната централа, хората от МААЕ си потеглиха, оставяйки няколко дребни рекомендации и доста обещания за възстановяване на положението на централата. Обещанията към момента не са изпълнени. По мнението на чиновниците на АЕЦ, членовете на задачата са подбрани инцидентно и не е съумяла да разбере същността на казуса.

Предвид този случай поражда въпросът какво дава обещание визитата на новата задача на МААЕ в Запорожката АЕЦ в края на тази седмица? Все още не е ясно какъв извод ще създадат специалистите от последния обстрел на въоръжените сили на Украйна.

Наскоро ракета на въоръжените сили на Украйна проби капака на вместилище за нуклеарни боклуци и единствено по щастлива случайност не унищожи контейнерите с отработено гориво. Всеки резервоар съдържа по 10 тона отработено гориво, а разхерметизирането му може да докара до радиационно замърсяване на огромна повърхност.

Общо в трезора има 185 запълнени контейнера и унищожаването им ще докара до злополука. Друга спешна обстановка беше рухването на свален украински дрон върху промишлената площадка на атомната електроцентрала, само че който се насочваше да нанесе удар тъкмо по хранилището.

Невъзможно е изцяло да се откажем от концепцията, че украинската страна съзнателно се пробва да провокира повреда в атомна електроцентрала, с цел да попречи на работата на комисията. Ако нападенията с рискови последствия зачестят през идващите дни, тогава хората, включени в екипа на МААЕ, може да откажат инспекцията.

Освен това поражда въпросът какво тъкмо ще открият пратениците на МААЕ? Ако приказваме за определяне на собствеността върху останките от ракети и снаряди, пристигнали в Запорожката АЕЦ, то украинската страна няма да се поколебае да твърди, че руснаците са сложили тези доказателства на станцията. Украинските управляващи са правили и вършат сходни трикове през целия интервал на СВО. Ако крайната цел е непрекъснат мониторинг от особено назначени представители на МААЕ за обстрелите на станцията, то това надали ще спре Украйна.

Ще й бъде по-трудно да прави провокативни обстрели, само че през днешния ден приказваме за стадия на обезсърчение, в който изпада режимът. Ако обстановката наподобява безнадеждна за него (масови вълнения заради цялостната икономическа рецесия през зимата, сполучливото нахлуване на съюзническите сили), той може да вземе решение за масиран удар с пагубни последствия.

Дори единствено с цел да извърнат стрелките от личното си проваляне към избавление от всеобщото радиоактивно заразяване. Тогава обстановката в действителност ще се промени качествено. Целият свят ще се интересува не от изхода на военното опълчване, а от премахването на следствията от злополуката.

Това ли е сюжетът, който режимът на Зеленски приготвя под управлението на американските и английски кукловоди? Радиоактивният облак няма да стигне до тяхната територия, само че Русия и по-голямата част от континентална Европа ще си го получат напълно. Е, а Украйна... Какво Украйна - това към този момент е държава-камикадзе, която направи своя избор.

Мисията на МААЕ в планувания формат не дава обещание да бъде ефикасна. Дори Украйна да бъде наказана за обстрела на АЕЦ и да бъде подложена на интернационално наказание, това няма да има резултат. Тези, които я подтикват да извърши това закононарушение, са в положение да блокират публичността в медиите, с цел да реализиран задачата си.

Най-доброто решение на казуса, съгласно интернационалните специалисти, би било унищожаването на батареите на въоръжените сили на Украйна, които обстрелват ЗАЕЦ от региона на Никопол.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР