Ситуацията се променя всеки ден, но аз продължавам да вярвам,

...
Ситуацията се променя всеки ден, но аз продължавам да вярвам,
Коментари Харесай

Атанас Пеканов за записа на ПП: Имаше притеснителни изказвания, които може би не ни помагат да си спечелим доверие

" Ситуацията се трансформира всеки ден, само че аз не преставам да имам вяра, че България има потребност от постоянен кабинет и работещ парламент, с цел да се одобряват всички тези закони, от които зависи дали тази година ще получим още европейски средства ". Това разяснява вицепремиерът Атанас Пеканов в " Говори в този момент ".

По отношение записа от Националния съвет на Политическа партия уточни, че само е чел заглавия в медии, тъй като над 8 часа е бил в Народното събрание, където беше признат механизмът за следствие на основния прокурор.

" Не желая да разясня записи, извадени отнякъде, само че имаше притеснителни изявления, които може би не ни оказват помощ да си спечелим доверие измежду нашите сътрудници и това ни тормози ".

Трябва да имаме вяра и да надграждаме държавната администрация, само че и би трябвало да държим на нейната деполитизация и самостоятелност, съобщи Пеканов. В последните месеци бяха направени доста стъпки за приемането на България в Шенген, разяснява вицепремиерът.

" Има терзания в някои страни, които се надявам да сме адресирали. Активно работихме с Австрия, там имат големи терзания по цялата тематика за миграцията ".

Приемането на механизма за основния прокурор е същината на правосъдната промяна, написа го във всички отчети за господство на закона, които Европа праща у нас. От него зависят и част от европейските средства, които страната ни може да получи, акцентира Пеканов.

" Благодарен съм на постоянния кабинет, който стартира работата по законопроекат и най-много на министър Зарков в служебния калинет, като финаизира плана, съгласува го с Европейска комисия и през вчерашния ден на-накрая бе признат. Но това не е всичко, да не се лъжем, има още работа ".

Попитан има ли заплаха механизмът да не мине в Конституционния съд, Пеканов уточни, че съгласно него законът е в правната рамка.

Тази година чакаме още две заплащания по Плана за възобновяване и резистентност на стойност към 1,4 милиарда лева Все още не сме получили второто заплащане, защото не сме приели нужните закони. До края на програмата през 2026 година се чака да получим още 8 милиарда лева, само че не би трябвало да позволяваме повече забавяния.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР