Ситуацията се доближава до абсурда. Това сподели журналистът от Дневник

...
Ситуацията се доближава до абсурда. Това сподели журналистът от Дневник
Коментари Харесай

Спас Спасов: Липсата на Перун се оказа фатална

" Ситуацията се приближава до парадокса ".

Това показа журналистът от " Дневник " Спас Спасов пред " ЕвроДикоф " по случая със заседналия транспортен съд " Вера Су ".

" Преди дни министърът на превоза разгласи, че откакто кораба бъде зарязан от екипажа си и на него се качи български екипаж той става българска благосъстоятелност, само че това не е тъкмо по този начин. Процедурата е по-сложна ", посочи журналистът.

" За да се случи това корабът би трябвало да бъде зарязан в интернационалните води, а по-късно да се качи наш екипаж. Едва тогава той става бъгларска благосъстоятелност ", акцентира той.

" Сега обстановката не е такава - корабът е в наши води и всички го знаят ", добави Спас Спасов.

" Поради неприятното време не се е качил български екипаж, който да обезпечи претоварването на товара. Бавенето за качване на български екипаж носи свои последствия и може би по тази причина никой не желае " Вера Су ", показа още той.

" Морето, където се събират всички ветрове е доста бурно, което основава причина за приключване на товара в морето ", сподели още Спасов.

" Перун " беше единствения транспортен съд, който можеше да помогне в сходна обстановка и неналичието му се оказа съдбовна ", безапелационен бе той.

" Това обаче е част от цялостната ни морска политика, тъй като ние единствено приказваме, че сме морска нация, само че политиката не го демонстрира ", добави той.

" Каква е точна цената, на която е продадено остарялото желязо от " Перун " не знам, само че всеобщото мнение е, че това се е случило за жълти стотинки, което е необяснимо ", посочи журналистът.

" Трите баржи са тук, само че превозването им лишава време ", приключи Спасов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР