"Ситуацията със собствеността на "Дунарит" е много объркана. Г-н Емилиян

...
"Ситуацията със собствеността на "Дунарит" е много объркана. Г-н Емилиян
Коментари Харесай

Сагата около „Дунарит“ се заплита

"Ситуацията със собствеността на "Дунарит " е доста объркана. Г-н Емилиян Гебрев не е вписан в Търговския указател като притежател на дружеството”. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на брифинг в Министерството на стопанската система. По думите му все още притежател си остава сдружението "Кемира”, акциите на които са запорирани от Комисия за лишаване на нелегално добито имущество (КОМПИ), което е видно от Търговския указател.

"Имаше спекулации, че Министерството на стопанската система лишава лиценза на ”Дунарит”, само че не е правилно. Поемаме ангажимент сдружението да не стопира работа си и служащите да запазят работните си места ", разясни още Караниколов. Според него вакуум в този бизнес няма - в случай че едно сдружение бъде спряно, задгранични съперници идват на негово място.

Караниколов напомни, че Държавна консолидационна компания (ДКК) е платила на синдиците на КТБ, като с тези пари ще бъдат задоволени кредиторите на банката. В тази връзка даже имаше благодарствено писмо към премиера Бойко Борисов и Министерството на стопанската система от страна на "Дунарит ".

Следващата седмица Министерството на стопанската система ще показа разбор за положението към отговорностите на "Дунарит ". Икономическият министър увери, че ведомството ще работи в полза на служащите, оптималното действие на сдружението и респективно на целия военно-промишлен комплекс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР