Ситуацията с войната в Украйна е като шахматна аналогия –

...
Ситуацията с войната в Украйна е като шахматна аналогия –
Коментари Харесай

Шампионът Каспаров: В политиката няма сиви полета, има бяло и черно – или взимаш правилната позиция или не

„ Ситуацията с войната в Украйна е като шахматна прилика – в политиката няма сиви полета, има бяло и черно – или взимаш вярната позиция или не. Затова е значимо България да заеме безапелационна позиция по тематиката, без да има негативи за нея. ГЕРБ са единствената партия, която има мощна позиция по отношение на войната в Украйна и поддръжката за Украйна! ”. Това съобщи международният първенец Гари Каспаров по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

Той акцентира, че съставлява съветската съпротива отвън страната и за него е значимо Украйна да има цялостна победа, както и съветските нарушители да понесат своето наказване.

„ Днешното посещаване е поради нашите дейности. Ние сме партията, която първа постави украинското знаме. Първи казахме, че това е експанзия и война и това би трябвало да спре. ГЕРБ първа предложи в Народно събрание България да изпрати оръжие за Украйна ”, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той бе безапелационен, че Европейски Съюз и НАТО би трябвало да се опълчат на дейностите, които се случват в Украйна.

„ Нашата партия се разгласи за 100 % диверсификация от „ Газпром ”, а младежите събраха 50 хиляди лева и ги изпратиха на своите връстници, пратихме украински деца и на отмора на българското Черноморие. Така, че до момента в който другите приказват ние действаме ”, добави Борисов.  

Той акцентира, че ГЕРБ и Съюз на демократичните сили на твърдата позиция в отбрана на Украйна. Борисов добави, че съветският народ не е зложелател на България и се надава Русия да бъде част от демократичната общественост.

„ Ние също сме уязвими, гледайки сходни дейности на Балканите, по тази причина през днешния ден позицията би трябвало да е повече от ясна и аз съм признателен, че на Запад са я чули и целия Европейски Съюз сме на едно мнение ”, добави водачът на ГЕРБ.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР