Ситуацията с вероятността от бойно използване от врага на ракетни

...
Ситуацията с вероятността от бойно използване от врага на ракетни
Коментари Харесай

Докато „Гром-2“ не удари...

Ситуацията с вероятността от бойно потребление от врага на ракетни оръжия с огромен обхват е все по-тревожна

Руските сили за Противовъздушна отбрана, съгласно обновена информация, са свалили две балистични ракети в небето над Крим на 6 май. Това написа в своя канал Telegram Олег Крючков, консултант на ръководителя на републиката. По-рано ръководителят на Крим Сергей Аксьонов заяви, че е била свалена балистична ракета, изстреляна от украинския оперативно-тактически ракетен комплекс (ОТРК) Гром-2.

За начало, дано подредим обстоятелствата. Всички досегашни изстрелвания на ракети Гром-2 OTРK бяха единични. Последният пуск е двоен. Противникът усилва бойното потребление на тези ракети и минава към груповите им пускове.

Засега се занимават с " прицелно " потребление на този тип оръжие. И защото даже в предварителната фаза съперникът към този момент е изразходвал минимум шест ракети, изводът се постанова самичък по себе си: той не изпитва особени проблеми с боеприпасите за този комплекс.

Тоест може да се допусна, че този вид оръжие към този момент е пуснато в всеобщо произвеждане. Къде тъкмо е проведено, може единствено да се гадае, защото всичко, обвързвано с програмата Гром-2 OTРK, е заобиколено от плътна завеса на тайната: този комплекс е от стратегическо значение в изискванията на украинския спектакъл на военните дейности.

Ракети с обхват от 500 км и повече могат да летят от региона на Чернигов до Москва. А като се има поради неотдавнашната офанзива на украински дронове против Кремъл, наподобява, че съперникът няма табута във връзка с бойното потребление на тежки ракети по столицата на Руската федерация. Единственият въпрос е натрупването на задоволителен брой от тях, нужни за нанасяне на масиран удар.

Масовият удар е доста по-труден за отбиване от едно изстрелване. Съответно съществува нужда от заличаване на тези рискови оръжия не на последния стадий, когато ракетата към този момент е в полет, а доста по-рано - на мястото на тяхното произвеждане или в регионите на бойно разполагане.

Що се отнася до първото, ние писахме за него и предположихме, че такова произвеждане може да бъде проведено отвън територията на Украйна. В края на краищата цяла Украйна е под обстрел и заравянето на ракетен цех в някой регион на Карпатите не е толкоз просто.

От Румъния или Чехия обаче сигурно няма да изстрелят тези ракети - локалните управляващи очевидно не горят от предпочитание да се втурнат в украинските окопи. Съответно готовото за пердах оръжие би трябвало да бъде превозено до Украйна, складирано някъде на нейна територия, обслужено и по-късно изпратено на бойна позиция.

Между другото, пусковата установка на Гром - 2 OTРK е много обемиста, не можете просто да я скриете в някаква си плевня. Да не приказваме за спомагателната техника, която влиза като част от бойния план.

С други думи, изборът на място за предпазване на такива оръжия е проблем. Особено поради нужното равнище на прокристост, сигурност и транспортни благоприятни условия на обекта. В същото време това леговище би трябвало да бъде ситуирано на място, където е най-удобно за маневриране на тези комплекси сред разнообразни браншове на фронта.

Да обърнем внимание на обстоятелството, че ракетните удари на ОТРК „ Гром-2 “ са нанесени до момента от два позиционни региона – от Одеска и Запорожка област.

За да се избегне несъразмерен риск при пренасяне на OTРK, една от позиционните зони би трябвало да бъде обвързвана с мястото за предпазване на тези комплекси. Това ще понижи " логистичното рамо ", премахвайки нуждата в един от двата случая да се отдалечите прекомерно надалеч от защитния подслон. Логично е да се допусна, че такова вместилище съществува в една от двете области - Одеса или Запорожие.

Коя тъкмо? Необходимо е да се изхожда от военната инфраструктура на региона. Не знаем нищо за съществуването на такива обекти на територията на Запорожие. Със сигурност обаче се знае, че подобен обект съществува на територията на Одеска област. Говорим за региона на морското пристанище Иличовск, където се намира морският ферибот.

Този фериботен пункт е издигнат в Съветския съюз през 70-те години на предишния век. като значим военностратегически обект. Основният й маршрут се споделяше Одеса – Варна (България). Съюз на съветските социалистически републики беше заставен да влага съществено в този градеж заради ненадеждността на прилежаща Румъния, чиито управляващи можеха при положение на неотложност да забранят прехвърлянето на руски войски и военна техника на южноевропейския спектакъл на военните дейности (в България) за интервенции против НАТО-вска Турция.

Алтернативният път по море остава единствената опция, поради която е и издигната фериботната връзка.

В допълнение към огромните морски превози, негова неразделна част беше великански под земята склад за оръжия и муниции, ситуиран в непосредствена непосредственост до товарния комплекс. Складът беше толкоз голям, че цели влакови композиции умерено влизаха подземен. А други, към този момент заредени с боеприпаси, си стояха добродушно там и чакаха часа „ хикс “. След това, без никакво претоварване, тези влакове непосредствено се качваха на ферибота, който беше подготвен за отплаване.

Най-вероятно тогавашното руско обилие от оръжия в този склад от дълго време е изчезнало. Украйна продаде доста, а останалото употребява в хода на актуалните военни дейности.

Но сама по себе си тази гигантска конструкция не е изчезнала. И явно може да се употребява за задачите, посочени нагоре. Няма нищо друго, даже малко наподобяващо по благоприятни условия оборудване, в радиус от стотици километри.

Всичко, което се сподели за опцията тази конструкция да се употребява за прикрито предпазване на ракетни системи с огромен обхват, е единствено съмнение. Но поради заплахата, която те съставляват за Русия, и поради цялостната липса на спирачки пред киевския режим, тази географска точка заслужава най-голямо внимание. Освен това, доколкото ни е известно, той към момента не е попаднал в мерника на нашите високоточни ударни оръжия.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР