Ситуацията с Украйна заслужава добър анализ. Реакцията е адекватна, без

...
Ситуацията с Украйна заслужава добър анализ. Реакцията е адекватна, без
Коментари Харесай

Експерти за напрежението НАТО - Русия: Никой няма интерес от мащабен военен конфликт. НАТО трябва да остане единен

" Ситуацията с Украйна заслужава добър разбор. Реакцията е съответна, без да се основава в допълнение напрежение от страна на НАТО ", сподели в ефира на БТВ Йордан Божилов, ръководител на Софийско конгрес за сигурност.

" Няма сериозна опасност България да бъде въвлечена в тежък стандартен спор. Лошото е да не си отдъхнем и да забравим правните констатации. България няма консенсусна, безапелационна и ясна позиция. Хенри Кисиндъжр беше споделил " Ако желая да се обадя на Европа, кой е телефонът на Европа ". Кой е телефонът на България - можем да попитаме в този момент. Защото въпросът е България дали е съответна да реагира на тази политическа обстановка ", посочи Кристиян Шкварек, ръководител на Младежки закостенял клуб.
свързани новини22605преди 2 часа
Никой няма интерес от по-мащабен боен спор, съгласно Йордан Божилов. " Има скупчване на съветски войски. Има напрежение - НАТО да се изтегли. Това е част от хибридната война. Важното е в този момент НАТО да остане обединен. Затова е и задачата да има самолети нови в България. НАТО не нараства напрежението, с цел да подтиква към боен спор. В Украйна няма натовски войски, няма да има. Но НАТО и западният свят застават зад цялостта на Украйна ", разясни Божилов.

Двамата разясниха и македонския въпрос.

" Ние 30 година подаваме ръка на Македония. Щом не става с моркова, би трябвало да стане с тоягата. Проблемът сега е, че би трябвало да се мисли с десетилетия напред, както направиха гърците. Усети ли се уязвимост, вакуумът се запълва ", сподели Шкварек.

Преговорите да стартират, а ние можем да одобрим, или не критериите, добави Божилов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР