Ситуацията с Титаник стана по-ясна, след като експерти намериха писмо,

...
Ситуацията с Титаник стана по-ясна, след като експерти намериха писмо,
Коментари Харесай

Откриха писмо от Титаник: Ето какво се е случило още след напускане на пристанището

Ситуацията с Титаник стана по-ясна, откакто специалисти откриха писмо, в което в детайли се разказват всички детайлности за случилото се. Писмото е написано няколко дни преди бедствието. В него са разказани безусловно всички „ проблеми “, с които екипажът на кораба се е сблъсквал след овакантяване на пристанището, написа Daily Express.

Титаник потъва на дъното на Атлантическия океан рано сутринта на 15 април 1912 година, 4 дни откакто напуща пристанището и стартира пътуването си. На борда имало 2224 души. Корабът се сблъска с айсберг в 23:40 и потъна след 40 минути. При бедствието починаха 1500 души.

Откритото писмо е написано на ръка от стюард. Той показва, че откакто Титаник напуснал пристанището, след известно време той съвсем се сблъскал с различен транспортен съд. Сблъсъкът бил избегнат по знамение. Някои членове на екипажа сметнали това за доста неприятен знак, само че към този момент не било допустимо да приключат пътуването. Писмото било изпратено на 11 април 1912 година от Куинстаун, Ирландия.

Откритото от специалисти писмо беше пуснато за продажба на търг, който се организира в град Двеизес. Андрю Олдридж, прочут търговец, сподели предходната година, че тази преписка може да се назова неповторима.

Към днешна дата няма информация за точната цена, за която е продадено това писмо, само че авансово специалистите го пресмятат на 18 хиляди английски лири.

След потъването на Титаник на мястото на нещастието са изпратени доста експедиции, само че те не дават резултат. Едва през 1985 година Робърт Балард съумява да откри останките на кораба. Повече от 30 години това събитие беше строго класифицирано, защото американският флот не очаквал Балард да успее да откри Титаник.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР