Ситуацията с разпространението на коронавируса във Франция "е твърде обезпокоителна"

...
Ситуацията с разпространението на коронавируса във Франция "е твърде обезпокоителна"
Коментари Харесай

Ситуацията с разпространението на коронавируса във Франция се влошава много бързо

Ситуацията с разпространяването на ковид във Франция "е прекомерно притеснителна " и "се утежнява доста бързо ". Това съобщи през днешния ден шефът на националната здравна работа Жером Саломон, като изрази опасения от вероятно привършване на потенциала на лечебните заведения в страната, съобщи Франс прес.

"Броят на случаите към този момент се удвоява на всеки три дни ", съобщи той пред радио "Франс ентер " и обърна внимание, че има стотици заболели в реанимация с заплаха за живота.

Макрон: Франция ще се оправи с ковид като се държи отговорно

Според последните публични данни от нощес във Франция има 5423 доказани случая на заразяване с вируса на Ковид-19 и 127 умряли - или 36 нови смъртни случая и 900 нови инфектирани за 24 часа. Над 400 души са настанени в лечебни заведения в тежко положение.

"Обезпокоително е, че бързината, с която се шири болестта, води до засищане на френската болнична система, което се стремим по всевъзможен начин да избегнем ", сподели Саломон.

"Всеки французин и всяка французойка би трябвало да се запита тази заран: какво ще върша занапред нататък, с цел да понижа тройно и четворно броя на хората, които приближавам? " - съобщи той, съгласно Агенция Франс Прес по отношение на апела на медиците "Остани си вкъщи, толкоз е просто ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР