Ситуацията с ръководния пост на Националния дворец на културата се

...
Ситуацията с ръководния пост на Националния дворец на културата се
Коментари Харесай

Нов обрат! Боршош сам се оттегли от шефския пост на НДК

Ситуацията с управителния пост на Националния замък на културата се трансформира в същинска сага в последните дни. Първо министърът по председателството ни на Европейски Съюз Лиляна Павлова уволни изпълнителния шеф Мирослав Боршош поради съмнения в неяснота на покупко-продажбите, свързани с Двореца. След това пък министър председателят Бойко Борисов го върна на поста му.

Продължението пристигна в този момент от самия Боршош, който на собствен ред самичък разгласи, че се отдръпва. Решението му към този момент е краткотрайно - до момента в който текат инспекциите против него.

Както към този момент стана ясно, прокуратурата към този момент ревизира покупко-продажбите на НДК, а пък в Народното събрание бе основана специфична краткотрайна комисия по случая.

Ето и с какво изказване излезе Боршош:

В последните дни сме очевидци на невиждана офанзива против НДК - най-голямата културна институция в страната. Това е саботираща акция освен към Двореца, само че и към подготовката на България за идното Председателство на Съвета на Европейски Съюз. Не мога да разреша каквито и да било подозрения и обвинявания да попречат на това най-важно събитие за България. Благодаря още един път на премиера Бойко Борисов, че ме възвърне на поста, за доверието и за това, че направи допустимо гласът на хората да бъде чут и по-силен. Благодаря на всички, свързани с българската просвета и на останалите, които ни поддържаха поради силата и вярата в идеята, на която посветихме последните две години и половина. За мен това е голямо доказателство, че вървим в вярната посока. Благодаря на екипа си в НДК, без който нищо от направеното досега, нямаше да е допустимо. Докато текат наложените инспекции, се отдръпвам от поста изпълнителен шеф на Националния замък на културата. Вярвам, че това е достойното и вярно държание сега. Вярвам и в голямата смяна на НДК, която постигнахме дружно и се гордея с нея. Сега следва да потвърдя, че тя е осъществена по верния метод и би трябвало да продължи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР