Ситуацията с пожара в Старосел е овладяна към 19 ч..

...
Ситуацията с пожара в Старосел е овладяна към 19 ч..
Коментари Харесай

Овладяна е ситуацията с пожара в Старосел

Ситуацията с пожара в Старосел е овладяна към 19 ч.. Шест къщи са изцяло унищожени. Шест екипа на пожарната се бориха часове наред, с цел да овладеят стихията, тръгнала от изгорели треви, трансферирала се след това върху борова гора. Вятърът обаче изиграва неприятна смешка и влиза в селото. Има евакуирани хора от последните къщи. В изгорелите постройки, за благополучие, не е имало никой. Хората живеят отвън Старосел.

Евакуираните имат къде да отидат, разгласи кметът на община Хисаря Пенка Ганева. Осигурена е сграда, дом за възрастни хора, само че все още те са при родственици.

Хеликоптер „ Кугър” се включи в битката с огъня. Доброволци от селото обаче недоволстват от реакцията на пожарната.

„ Най-малко 6 къщи, обитаеми, има унищожени. Виждате мощния вятър. Пожарът влезе от две страни и се върна в селото откъм боровата гора, със мощна мощност навлезе и времето да предислоцираме колите отнякъде другаде, ни трябваше доста време, тъй че е засегнал 4 къщи. Сега е спрян”, сподели Димитър Бришимов, от противопожарната работа в Пловдив.

„ Шест пожарни без вода, какво да ти изяснявам повече. Казваш на пожарникаря, те пускат водата и нямат вода, идват празни и с голи ръце, с кофи от у дома и така”, съобщи доброволецът Иван Китин.

Той добави, че пожарът е почнал в 10 ч., когато е горяло на 2 км отвън селото, а пожарната е пристигнала едвам в 16 ч.

Огнената буря настъпи към село Кръстевич. Там по информация на пожарната обстановката е овладяна. Пожарът е локализиран, има унищожена една селскостопанска сграда.

Вятърът играе неприятна смешка. В момента огънят още веднъж се насочва към Старосел. Извикани са на помощ още противопожарни екипи. На място са и военните с водоноски, които също гасят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР