Ситуацията с пътя Смолян – Мугла става все по сложна,

...
Ситуацията с пътя Смолян – Мугла става все по сложна,
Коментари Харесай

Ситуацията с пътя Смолян - Мугла остава сериозна, освен свлачища има и пропаднал мост

Ситуацията с пътя Смолян – Мугла става все по комплицирана, защото с изключение на появилите се свлачища има и пропаднал мост, осведоми кметът на община Смолян Николай Мелемов.

„ По време на огромните дъждове е бил отвеян един от мостовете и не може да се минава по пътния сектор. В случая е добре, че има обходен път. Ще вършим всичко допустимо да възстановим пътя, само че това няма по какъв начин да се случи в къси периоди. Опасяваме се, че и в случай че падне и сериозна снежна завивка в региона ще затрудни още повече възстановителните действия “, разяснява още кметът на Смолян.

Пътят Смолян – Мугла е затворен за придвижване за всички моторни средства от 12 декември. Има обходен маршрут през Тешел, който е построен от Южнодържавно горско дружество и на този стадий разрешава достъп до обитаемото място.

Няма проблеми с доставката на хранителни артикули. Ще бъде възобновен и публичният превоз, като рейсовете на „ Рожен експрес “ ще се движат от Смолян-Тешел-Мугла и назад.

Екипите на Спешна помощ, полицията и пожарната в Девин са осведомени за изключителната обстановка и имат подготвеност да реагират при потребност.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР