Ситуацията с Омикрон е притеснителна. Информацията от европейските държави, че

...
Ситуацията с Омикрон е притеснителна. Информацията от европейските държави, че
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: В България Омикрон вероятно ще протече по-тежко

Ситуацията с Омикрон е притеснителна. Информацията от европейските страни, че той протича по-леко, се дължи на високия % ваксинирани, съобщи пред Българска национална телевизия някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов.

" Няма връзка сред това по какъв начин протича Омикрон в Европа и по какъв начин ще протече в България. Тук най-вероятно ще протече по-тежко. Нещо, което е доста неприятно и рисково е, че тази вълна стартира на фона на доста висока хоспитализация както в интензивните, по този начин и в консервативните отделения ", добави Ангелов.

" Позицията ни е поредна през цялото време до момента - постоянно сме упорствали разпоредбите в Народно събрание да бъдат такива, каквито са за българските жители още когато обсъждахме по какъв начин да гласоподават националните избраници, които са под карантина, още тогава поставихме въпроса за зеления документ ", посочи той.

Няма значение какъв брой е гръмогласна опозицията, значимо е тя да предлага националноотговорни решения и най-много когато предлага решения, да носи отговорност за тях, счита той.

" Винаги сме били на страната на науката, постоянно сме защитавали здравето на хората. Безспорно " Възраждане " имат право да слагат тези неща, дали са верни или не, мисля, че от нашата позиция излиза наяве какво мислим по този въпрос ", разяснява Ангелов идния митинг.

Той пожела триумф на здравните управляващи, защото им предстоят сложни и смели решения и акцентира, че няма да имат никакво време за разисквания и разбори.

" Министър-председателят насочва вниманието на обществото към болничните кревати. Това не е вярно. Проблемът на преодоляването на тази рецесия са лекарите, експертите по здравни рецесии, санитарите, хората, които се борят с тази вълна. Не са проблем леглата или респираторите ", съобщи Ангелов.

По думите му е неистина, че 50% от болничните кревати в здравната система са заети.

" Най-големият цинизъм в цялата тази обстановка. Това, че има корист с процедурата за тестванията за деца стана ясно от заместник-министъра в държавното управление, което я прави - зам.-министър Петров. Там има доста точни неща и подозрения, които водят в посоката на корупцията ", разяснява депутатът.

Министерски съвет е бил измамен, че прогнозната цена на тестванията е била 8 лева, по-късно стартират промени в договорите, подведени са били и медиите, безапелационен е Костадин Ангелов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР