Ситуацията с мистериозния петролен разлив, който замърси над 200 плажа

...
Ситуацията с мистериозния петролен разлив, който замърси над 200 плажа
Коментари Харесай

Мистериозен петролен разлив замърси над 200 плажа в Бразилия /снимки/

Ситуацията с мистериозния петролен разлив, който замърси над 200 плажа в североизточната част на Бразилия през последните три месеца, занапред ще се утежнява. Президентът Жаир Болсонаро предвижда "много по-голяма злополука ". "Най-лошото следва ", сподели още президентът.
Той дефинира петролния разлив като "криминален акт ". "Всички индикации " сочат, че петролът е бил излят от гръцкия танкер "Бубулина ", сподели той, представен от Франс прес.
Бразилските управляващи към този момент оповестиха в петък след разбор на сателитни данни, че точно този транспортен съд е виновен за екологичната злополука. Гръцката компания Делта танкерс отхвърли нейният танкер да е разлял петрола.
Танкерът наподобява е изпуснал тежък недопечен венецуелски нефт в интервала 28-29 юли на към 700км. от крайбрежията на Бразилия на път за Сингапур.
Бразилският основен прокурор сподели, че страната ще изиска обезщетение за случая, като акцентира, че има мощни доказателства, че компанията, капитанът и екипажът не са съобщили на управляващите за разлива в Атлантическия океан.
Според полицията океанографски и геолокационни данни демонстрират, че единствено гръцкият транспортен съд се е намирал в региона на разлива в интервала 28-29 юли.
До края на октомври петролният разлив, който се появи за първи път в края на август, засегна девет щата и 94 града, като лиши живота на доста животни и провокира затваряне на плажове.
До момента Бразилия е събрала към 2000 тона наслойка от плажовете си и работи по възобновяване на птиците и морските костенурки, наранени от замърсяването. Хиляди добрволци в цялата страна се включват в акцията по почистването.
Поради това, че тежкият нефт не плава по повърхността на водата, обичайните способи по следенето му и задържането му надалеч от крайбрежията, се оказват неефективни, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР