Ситуацията с изтеглянето на американски военни от Кабул показва, че

...
Ситуацията с изтеглянето на американски военни от Кабул показва, че
Коментари Харесай

Захарова: Афганистан показа лошата координация на САЩ и НАТО

Ситуацията с изтеглянето на американски военни от Кабул демонстрира, че нито Вашингтон, нито НАТО са в положение да координират дейностите си. Деградацията там е видна. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в петък, представена от ТАСС. Тя написа това в своя канал в Telegram.

" Ситуацията в Афганистан ясно сподели: нито НАТО като цяло, нито Съединени американски щати в частност са способни дейно да възнамеряват и координират дейностите си. Освен това Съединени американски щати се оказаха безусловно некомпетентна страна като водеща мощ. Всички военни калкулации показват безспорната променчивост на НАТО като военно-политически блок, претендиращ за водеща роля в обезпечаването на международния ред, написа дипломатът.

Захарова също по този начин отбелязва, че все пак изброено от нея, НАТО ще организира огромен брой военни учения, изключително в балтийските и източноевропейските страни, както и ще усили наличието на организацията в Арктика.

" Съдейки по бедствието на НАТО в Афганистан, Алиансът се нуждае от учения не в полета и ливади, а в планини и степи. Но явно те в действителност играят във виртуална борба с Русия, акцентира тя.

За следващ път Захарова подлага на критика ролята на НАТО във войната в Афганистан.

Припомняме, че по-рано през днешния ден генералният секретар на НАТО също разяснява съветските учения. Той прикани Русия да бъде открита за военните си учения " Запад-2021 " и за броя на бойците, откакто нараства паниката в Полша, Прибалтика и Украйна по отношение на желанията на Москва. Предишните учения " Запад " по границата, която Русия споделя с НАТО, бяха в голям мащаб съгласно представители на алианса, които споделят, че Москва нормално е занижавала техния размер макар интернационалните правила.

" Русия би трябвало да се държи по предвидим и транспарантен метод ", настоя генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Основната фаза на ученията би трябвало да стартира на 10 септември.

Според НАТО Русия е разположила сред 60 000 и 70 000 бойци в " Запад-2017 ", само че е заявила единствено 12 700 военнослужещи.

Русия, която ще сплоти силите си с беларуски бойци, твърди, че има право да организира учения на своя територия и е ясна с броя на участващите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР