Ситуацията с изпускане на гориво в района на Созопол е

...
Ситуацията с изпускане на гориво в района на Созопол е
Коментари Харесай

Овладяха мазутното петно в Созополския залив, оглеждат мястото с дрон

Ситуацията с изпускане на гориво в региона на Созопол е овладяна, няма заплаха нито за екологията, нито за туристите.
 Мазутно леке в Созополския залив
Това увериха министрите на превоза Ивайло Московски и на околната среда и водите Нено Димов след съвещание на Оперативния щаб към Областната администрация в Бургас. Двамата взели участие в срещата по категорично предписание на премиера Бойко Борисов.

Днес ще бъде пуснат и дрон, с цел да огледа мястото на замърсяването, а катерът на Изпълнителна организация „ Морска администрация “ е непрестанно разполагаем. Огражденията са с технология, която не разрешава разпространяване на разлива, съобщи Московски. Според него би трябвало да се вземат ограничения мазутът в остарелия подводен съд да бъде източен.

„ Имаме разполагаем транспортен съд на Европейската организация за морска сигурност (EMSA), който ще бъде употребен да събере това, което е изтекло от резервоарите. Още през днешния ден ще има договаряния с две компании на територията на България, които имат съоръжение и биха могли да предложат разновидности за източване на мазута в плавателния съд “, добави Московски. 

Взетите проби от ИА „ Морска администрация “ са изпратени в лаборатория, с цел да бъде изработен разбор на веществото. Около 5-7 дни е софтуерното време за приемане на резултатите, плажовете се ревизират изключително, съобщи министър Димов. Концесионерите са инструктирани за извършат разчистване, в случай че открият съществуване на замърсяване. Ще продължи регулярното взимане на проби, увери той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР