Ситуацията с издаването от страна на Дания на разрешение за

...
Ситуацията с издаването от страна на Дания на разрешение за
Коментари Харесай

Газпром обяви опърничавостта на Дания за Северен поток 2 за чисто геополитическа

Ситуацията с издаването от страна на Дания на позволение за полагане на тръбите на " Северен поток 2 " е " чисто геополотическа " и е обвързвана с желанието на Съединени американски щати да замести съветския газ със своя полутечен природен газ. Това съобщи ръководителят на Съвета на шефовете на " Газпром " Виктор Зубков, представен от съветските медии.

" Две години настояването на " Газпром " не се преглежда, не се взема решение, въпреки че когато се строеше " Северен поток " бяха издадени всички позволения. А " Северен поток 2 " всъщност работи по същия метод като " Северен поток ". Ясно е, че това е чисто геополитическа обстановка ", изтъкнал Зубков.

Според него това било обвързвано с обстоятелството, че Вашингтон желае да " замести част от съветския газ със личен полутечен природен газ ".

" Дания би трябвало да разбере, че няма справедливи аргументи да не съгласува прекосяването (на газопровода), още повече, че безусловно наскоро беше контрактувано на това място прекосяването на газопровода сред Норвегия и Полша ", добави той.

Както уточни Зубков, в случай че не се реализира договореност, при строителството тези стопански зони на Дания ще бъдат заобиколени.

По-рано Зубков означи, че Русия разчита единодушието на Дания във връзка с офертата за " Северен поток 2 " да бъде обещано през октомври.

Шефът на " Газпром " Алексей Милер означи, че " Северен поток 2 " ще бъде приключен до края на 2019 година, а неналичието на решение от страна на Дания " към момента не е от решаващо значение ".

На 1 октомври беше обявено, че газопроводът е построен на 83 %.

На 27 септември украинският външен министър Вадим Пристайко след среща с външния министър на Дания Джепе Кофод съобщи, че двете страни виждат рисковете и провокациите пред газопровода. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР