Ситуацията с грипа е динамична. Намираме се в подножието на

...
Ситуацията с грипа е динамична. Намираме се в подножието на
Коментари Харесай

Експерт очаква грипът да утихне до седмица - две

Ситуацията с грипа е динамична. Намираме се в подножието на платото със стремително повишение на заболеваемостта. До седмица – две случаите ще стартират да понижават. Това разяснява по Народоосвободителна въстаническа армия проф. Ива Христова от Национален център по заразни и паразитни заболявания.

Тя посочи, че е София –град е с едно от най-ниските равнища на заболеваемост, само че това се дължи на липса на вписване на болните. „ До края на януари и началото на февруари се чака пика на болестта, след което ще стартира намаляване на случаите ”, сподели Христова. Според нея 99% от заболелите са с грип вариант А. „ Ефективността на грипната ваксина е доста по-висока от предходни години ”, сподели тя.

„ Всички могат да бъдат наранени от грип. Хората в дейна възраст, които са се срещали с него могат да го изкарат по –леко. Малките деца, хората над 65-години и при тези с хронични болести заболяването протича по-тежко ”, добави експертът.

По думите на Ива Христова не може да се каже по кое време би трябвало да има грипна почивка и дали да се удължи междусрочната, защото това се взема решение, откакто се видят равнищата на заболеваемост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР