Ситуацията около предполагаемото използване на химическо оръжие в сирийския град

...
Ситуацията около предполагаемото използване на химическо оръжие в сирийския град
Коментари Харесай

Ники Хейли: САЩ ще отговорят на нападението в Сирия, независимо дали ООН ще предприеме действия

Ситуацията към хипотетичното потребление на химическо оръжие в сирийския град Дума доближава огромните страни към директен конфликт, предизвести специфичният делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации за Сирия Стефан Де Мистура на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано по този мотив.

Представителят на Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Василий Небензя предизвести за съществени последствия при положение на боен удар против сирийските управляващи. Той предложения специалисти от Организацията за възбрана на химическите оръжия да посетят Сирия, с цел да потвърдят заключението на съветските експерти - че в сирийския град Дума не е употребявано никакво отровно вещество:

" Нека специалисти на ОЗХО, която посредством генералния шеф Юзюмджу изрази подготвеност да обясни казуса, неотложно, още на следващия ден, излетят за Дамаск. Там сирийските управляващи и съветските военни ще им обезпечат условия, с цел да заминат за мястото на хипотетичния случай и да се срещнат със обстановката. “

Постоянният представител на Съединените щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи, че Съединени американски щати ще подхващат ограничения в отговор на нападението с химическо оръжие в Сирия без значение от дейностите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации:

" Достигнахме момента, в който светът би трябвало да види правдивост. В историята това ще остане като моментът, когато Съветът за сигурност извършва отговорностите си или се проваля да отбрани сирийския народ. Във всеки случай Съединени американски щати ще реагират. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР