Ситуацията не е розова. Към страната ни има 16 наказателни

...
Ситуацията не е розова. Към страната ни има 16 наказателни
Коментари Харесай

Росица Карамфилова:Към страната ни има 16 наказателни процедури от Европейския съюз

Ситуацията не е розова. Към страната ни има 16 наказателни процедури от Европейския съюз, само че тази, обвързвана с рекултивацията на старите депа, е извънредно значима. Това сподели по Нова Нюз служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова.

Останали са осем нерекултивиурани депа. Проведох срещи с кметовете на общините, основан беше линеен график и всекиден се наблюдаваше прогрес. Към момента е завършила рекултивацията на четири от тези осем депа, като завършва рекултивацията на депата в Перник, Пирдоп, Дупница и Кочериново, съобщи Карамфилова.

Тя заяви, че по първични сметки все още санкцията за нерекултивираните депа е към осемцифрена сума в евро, като всяко рекултивирано хранилище понижава сумата, която страната ни ще заплаща.

Екоминистърът означи, че с решение на Народното събрание срокът за регистрация на кладенците на физическите лица е продължен с 3 година - до 28 ноември 2025 година

Регистрацията е безусловно безвъзмездна и лесна. В министерството организирахме ефикасна акция и изпратихме писма до общините, с цел да разбираем регистрацията. Няма потребност хората да се тормозят. Регистрацията се постанова, защото ни, както и всяка страна членка на Европейския съюз, имаме ангажимент да управляваме скъпия воден запас, уточни Росица Карамфилова.

Тя беше безапелационна, че няма да се вкарва налог върху кладенците. Не е належащо да се дават нотариални актове, належащо е единствено заявление къде се намира кладенецът, разясни министърът на околната среда и водите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР